Inleveren (private) leaseauto

Het volgende kan je zomaar gebeuren: Je levert je (private) leaseauto in en enkele weken later ontvang je een factuur in verband met geconstateerde schade aan je auto. En het is uiteraard niet meer te controleren, want de auto heb je ingeleverd. Wat kan je in zo'n geval het beste doen?
 
Een veelvoorkomende discussie gaat over gebruiksschade (wat mag je verwachten bij een auto van een paar jaar oud) versus een te melden schade. In een aantal gevallen wordt er een extern expertisebureau ingehuurd door de leasemaatschappij om de auto te inspecteren. Deze inspecties staan bekend als uiterst streng. Zorg dat je voorbereid bent en laat zelf een onafhankelijke inspectie uitvoeren.
 
Onverwachte kosten private leaseauto
Ook bij het inleveren van een private leaseauto kijkt de leasemaatschappij, importeur of dealerbedrijf scherp naar ‘inleverschades’. Deze kunnen namelijk zorgen voor een waardedaling van de auto. Door een eigen voorinspectie te boeken, ben je goed voorbereid op eventuele extra kosten. Je hebt zelf dan ook nog de keus om die schades vooraf te laten repareren, in plaats van door bijvoorbeeld de leasemaatschappij. Dit kan je namelijk veel geld schelen.

Heb je de auto nog niet ingeleverd? 
Vraag dan een voorinspectie aan voordat je de auto inlevert. Leden van VZR kunnen gebruik maken van de exclusieve afspraak met Macadam. Macadam is met 25 jaar ervaring en meer dan 1.500 inspecties per dag de marktleider op het gebied van auto-inspecties. Met deze voorinspectie heb je zelf vooraf en objectief alle schades van je auto in kaart, inclusief de kosten die ermee gemoeid zijn. Op deze manier kom niet voor verrassingen komen te staan. Wellicht dat je zelf voor het inleveren besluit om schades te laten maken. Op deze manier kun je zelf snel geld besparen. 

Voorinspectie boeken!
De voorinspectie vindt plaats op een door jouw uitgekozen locatie, bijvoorbeeld bij het bedrijf of bij je thuis. De inspectie duurt ongeveer 20 minuten. De inspectie levert je een uitgebreid rapport op met alle schades van jouw auto. De inspectie kent een garantie dat alle schades zijn genoteerd.

Normaal zijn de kosten voor een Macadam voorinspectie € 145,- incl. BTW. VZR-leden betalen slechts € 119,- incl. BTW. 

Klik hier voor meer info over Macadam. 
Klik hier om direct een inspectie te boeken. 

Vul bij reden van inspectie 'Ik heb een Vereniging Zakelijke Rijders lidmaatschap en wil een voorinspectie laten uitvoeren' in. Na verzending van het formulier neemt VZR contact met je op over de betaling. Zodra deze gedaan is neemt Macadam contact met je op om de afspraak in te plannen.

Bekijk hier het innameprotocol van Macadam. Middels dit document kun inzicht krijgen welke schade aanvaardbaar zijn en welke niet. 
Klik hier voor een voorbeeldrapport.

Heb je de auto al ingeleverd en heb je een naheffing gekregen?
​Is de naheffing wel redelijk? Kloppen de schadebedragen en de beoordeling of het al dan niet gebruiksschades zijn? Laat ons meekijken en eventueel voeren we een contra-inspectie uit.
 

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen