Zakelijk of privé?

Ondernemers komen voor een aantal keuzes te staan als het gaat om zakelijk autorijden. Nieuw of gebruikt? Zakelijk of privé? Bijtellen of niet bijtellen? Kopen of leasen? Met onze rekentool maken wij het u gemakkelijker om een besluit te nemen.

Meld u aan om alles te zien!

Aanmelden is gratis en is in minder dan twee minuten geregeld.
U krijgt toegang tot interessante en bruikbare informatie over bijtelling, mobiliteitsbudgetten, private lease en rekentools.

Ook ontvangt u onze nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte blijft.

Om deze pagina te kunnen zien heeft u minimaal een Blue lidmaatschap nodig.

Klik hier om aan te melden!

Al lid van VZR? Klik hier om in te loggen.

Ondernemers komen voor een aantal keuzes te staan als het gaat om zakelijk autorijden. Nieuw of gebruikt? Zakelijk of privé? Bijtellen of niet bijtellen? Kopen of leasen?

In veel gevallen is een auto zakelijk kopen en vervolgens een kilometeradministratie bijhouden financieel het meest gunstig. Dit betekent echter dat u met de auto niet meer dan 500 kilometer privé mag rijden. Dit kunt u oplossen door privé een andere auto te rijden.

Er geldt een aantal bekende stelregels. Een jonggebruikte auto is per saldo meestal goedkoper dan een nieuwe. Niet bijtellen is (meestal) goedkoper dan wel bijtellen en kopen is goedkoper dan leasen. Er zijn echter heel veel redenen die aanleiding kunnen zijn om niet per definitie de goedkoopste oplossing te kiezen.

Het uitrekenen is ook een heel werk. Hier hebben wij wat op bedacht. Als u hier klikt, vindt u een rekentool waarmee u kunt experimenteren en variëren, opdat u hulp krijgt bij het nemen van de juiste beslissing voor uw situatie. Let op de verschillende werkbladen in de rekentool. 

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen