EV van het Jaar

In de EV van het jaar verkiezing wordt op basis van een achttal criteria de beste elektrische auto van het jaar gekozen. De EV van het jaar is een initiatief van Vereniging Zakelijke Rijders. VZR werkt daarbij nauw samen met een deskundige jury op het gebied van Elektrische Voertuigen.
EV van het jaar 2020: Tesla Model 3

De complete top 3:
1. Tesla Model 3
2. Hyundai IONIQ
3. Renault ZOE
Volgens de jury kenmerkt de Tesla Model 3 zich als EV van het jaar door de hoge score op actieradius, laadsnelheid en rijeigenschappen en steekt qua aantallen registraties met kop en schouders boven de rest uit.

 
EV van het Jaar 2019: Tesla Model X 

Fotografie: Maureen van Dijk

Uit het juryrapport blijkt dat de Tesla Model X zich van de concurrenten onderscheidt door zijn praktische range, maar ook zijn laadsnelheid. Het is wel de duurste elektrische auto van dit moment (in serieproductie), maar ondanks die hoge aanschafprijs zijn de elektrische kwaliteiten van dusdanig hoog niveau dat de Model X deze verkiezing wint. 

De jury
Deze prijs is een initiatief van AutoWeekEneco en VZR. Hun specialismes zijn gebundeld om tot een weloverwegen winnaar te komen. Op onder andere range, prijs, maar ook laadsnelheid, beschikbaarheid, rij-eigenschappen en gebruiksgemak zijn alle EV's beoordeeld. Dit tezamen bepaalt wie de winnaar is van de EV van het Jaar verkiezing. 

Op basis van de criteria van de jaarlijkse EV van het Jaar verkiezing hebben we een overzicht gemaakt van de punten waar je op moet letten bij de keuze voor een nieuwe elektrische auto. Lees hier waar je op moet letten.
 

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen