Onbelaste kilometervergoeding zakelijk gebruik privéauto

Onbelaste kilometervergoeding zakelijk gebruik privéauto

Uw werkgever mag u een onbelaste vergoeding geven van € 0,21 per kilometer. Dit betekent niet dat uw werkgever u niet meer mag betalen dan genoemde € 0,21. Dit betekent alleen dat u belasting moet betalen over het bedrag dat uw werkgever meer betaalt. Vergoedt uw werkgever bijvoorbeeld € 0,35 per kilometer, dan betaalt u over € 0,14 inkomstenbelasting.

In sommige CAO's is een hogere kilometervergoeding afgesproken. Helaas hanteren echter veel werkgevers de genoemde € 0,21. Wij adviseren u in dat geval met uw werkgever in gesprek te gaan over de daadwerkelijke kosten van uw auto. Wilt u weten wat uw autokosten zijn? Dat kunt u op verschillende sites uitrekenen bijvoorbeeld: http://www.autoweek.nl/ 
Eventuele kosten voor parkeren of tol worden geacht onderdeel uit te maken van de genoemde kilometervergoeding en kunnen niet apart worden vergoed.

Ondernemer
Als u ervoor kiest om uw auto aan te merken als privévermogen (de auto staat dus niet op de balans van de onderneming), dan mag u een bedrag van € 0,21 per zakelijke kilometer van de winst aftrekken. De kilometervergoeding mag hoger zijn, maar is vrijgesteld tot € 0,21. Andere kosten, zoals parkeerkosten, mogen dan niet ten laste van de winst worden gebracht.

Position paper VZR
Klik hier om ons position paper onbelaste kilometervergoeding, te downloaden.
 

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen