De EV modellen voor Q2 2021


Datum: 01-04-2021

Het is opvallend is dat er deze periode veel modelintroducties uit het hoge segment gepland staan. Deze modellen hebben veel overeenkomst in laadtechniek en de mogelijkheden die dit brengt voor langere afstanden en sneller laden. Het is nu immers mogelijk om in vijf minuten snelladen 100 extra kilometer af te leggen. Dit kan net de doorslag zijn die voor zakelijke rijders nodig is. Ook zien we in sommige modellen accupakketten die mogelijkheden hebben tot over de 600km WLTP actieradius. Dit kwartaal mogen we zes nieuwe modellen op de weg verwachten.

Ford Mustang Mach-E
Ford komt dit jaar met een nieuwe volledig elektrische SUV. Dat dit een sportief model gaat worden, is direct herkenbaar aan de naam, de Mustang Mach-E. Hij wordt leverbaar in zowel standaard uitvoering als AWD. Naast het standaard accupakket is er ook de keuze voor een Extended Range accupakket met actieradius van 600km WLTP. Met deze actieradius meet Ford zich direct met de top van de EV-modellen.
Prijs: vanaf € 48 425,-
Actieradius: 440 km WLTP
Leverbaar: april 2021

Audi Q4 E-tron

Audi voegt zich in de marktstrijd voor compacte SUV’s. Audi brengt deze voormalige concept car uit als volledig elektrische vierdeurs met een sportief uiterlijk. Dat laatste zien we steeds vaker terug bij automerken. Mocht het uiterlijk je bekend voorkomen, dan kan dat goed kloppen. Het is namelijk een drieling met twee andere modellen uit de Volkswagen Group: de Volkswagen ID.4 en de Skoda Enyaq.
Prijs: vanaf € 48 500,-
Actieradius: 450 km WLTP
Leverbaar: april 2021

Porsche Taycan

Porsche komt met een volledig elektrische variant van de Taycan. Deze vierdeurs Porsche heeft 408pk onder de motorkap liggen en trekt van 0 naar 100 in een 5,4 seconden. Accu leeg? Geen probleem, met zijn 800V-architectuur laad je met 270KW op. Onder goede omstandigheden leg je dus na vijf minuten laden alweer 100 kilometer af. Porsche brengt de Taycan naast de sedan ook later dit jaar uit in een Cross Turismo station-uitvoering.
Prijs: vanaf € 87 200,-
Actieradius: 484 km WLTP
Leverbaar: april 2021
 
Audi e-tron GT

Ruim 2200 kilo aan auto met vijf zitplaatsen. Dat moet wel een nieuwe SUV zijn. Nee, dit model van Audi is laag, breed en heeft een grote wielbasis. De e-tron GT doet zijn naam eer aan en is snel in optrekken en laden. In 5,5 seconden zit je op 100 km/u. Mocht je dit te vaak doen en je batterij raakt leeg, in circa 22 minuten laad je de batterij voor 80% weer vol.
Prijs: vanaf € 104 895,-
Actieradius: 487 km WLTP
Leverbaar: mei 2021

Hyundai IONIQ 5

Hyundai komt met een lijn aan volledig elektrische modellen. De IONIQ 5 is de eerste van diverse IONIQ-modellen die worden gebouwd op een compleet nieuw EV-platform. Het betreft een SUV-model met een actieradius van 470 kilometer en wordt net als enkele andere modellen geleverd met de nieuwste laadtechnieken die ultra snelladen mogelijk maken. In een aantal Europese landen, waaronder Nederland, worden de eerste pre-order modellen geleverd. Goedkopere versies zullen op een later moment volgen.
Prijs: vanaf € 58 995,-
Actieradius: 470 km WLTP
Leverbaar: juni 2021

Tesla Model Y

Tesla geeft de Model Y een upgrade. Qua uiterlijk zijn er geen spectaculaire aanpassingen. Vooral de range en de laadtechniek zijn verbeterd en volgens Tesla rijd je met een kwartiertje aan de supercharger weer 270 kilometer door. Deze Tesla is ook uitgerust met de mogelijkheid tot volledig zelfrijdende besturing, die ook het voorrijden uit parkeerplaatsen mogelijk maakt.
Prijs: vanaf € 65 015,-
Actieradius: 505 km WLTP
Leverbaar: juni 2021
 

Geplaatst op: 01-04-2021 16:18

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen