Enquête over variabele bijtelling


Datum: 03-12-2020

Heeft een verandering naar een variabele bijtelling effect op bijvoorbeeld de autokeuze van zakelijke rijders? Hoe zou deze variabele bijtelling berekend moeten worden? En ga je scherper zijn op je het aantal privékilometers die je maakt met je leaseauto? Dit zijn slechts enkele vragen die wij in de praktijk onderzoeken met deze Pilot. Wat naast de praktijk eigenlijk net zo belangrijk is, is het draagvlak onder de zakelijke rijders! Doe je mee met onze enquête?

Vakantie in de Zwitserse Alphen of geen bijtelling
Stel dat je werkgever een leasebudget stelt dat toereikend genoeg is om die, mooie, compacte SUV van te rijden die verder op in de straat staat. Perfect om de skispullen van het gehele gezin in mee te nemen. Kies je dan bewust voor het duurdere elektrische model om jouw bijtelling laag te houden? Je wilt immers wel met je familie meermaals per jaar gaan skiën in de Zwitserse Alpen, dus geen bijtelling betalen is geen optie. Misschien zou je die keuze niet hoeven maken als de bijtelling variabel berekend wordt aan de hand van de fiscale waarde van jouw auto en het aantal privékilometers.

Alleen even de kinderen op halen en brengen
Je functie als afdelingsmanager, of soortgelijk, betekent dat je veelal op dezelfde locatie werkt. Jouw afdeling draait goed en je werkgever wil graag dat je de afdelingsmanager van het nieuwe filiaal in Baarn onder je hoede neemt. Om je vervoer te dekken krijg je een leasebudget van € 600,- per maand voor je aankomende auto. Jullie hebben als gezin al een Volvo XC40 van nog geen jaar oud voor de deur staan. Een tweede auto is op zich wel prettig om de kinderen op te halen of te brengen. Het liefst betaal je geen bijtelling, maar 500 kilometer is niet toereikend. Dan toch maar bijtellen? Dat kost je circa €250 netto er maand en dat valt je toch zwaar op de maag. Stel dat je bijtelling variabel zou zijn, dan wordt deze keuze toch veel makkelijker?

Enquête onderzoek variabele bijtelling
Momenteel onderzoeken wij aan de van praktijktesten wat een variabele bijtelling voor effect heeft. Deze resultaten zijn zeer belangrijk. Wij willen het onderzoek echter uitbreiden. Om deze reden hebben we een enquête opgesteld voor jou als zakelijke rijder. In deze vragenlijst worden verschillende vragen en stellingen voorlegt. De enquête vind je hier!

Geplaatst op: 03-12-2020 17:14

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen