Kleine bedrijfswagens elektrisch in 2027


Datum: 03-06-2022

Kleine bedrijfswagens elektrisch in 2027

In het jaar 2027 moeten alle kleine bedrijfswagens in lidstaten van de Europese Unie elektrisch zijn, volgens Eurocommissaris Frans Timmermans. In eerste instantie gaat om grotere bedrijven en overheden die aan deze plicht moeten voldoen. Kleinere bedrijven en organisaties krijgen drie jaar langer de tijd.

Timmermans werkt aan plannen om het Europese bedrijfsleven volledig over te laten stappen op elektrische leaseauto's en dienstvoertuigen, de plannen zullen rond de jaarwisseling concreet gemaakt worden.

Meer dan ooit wordt de noodzaak van elektrische bedrijfswagens ingezien vanwege de hoge brandstofprijzen en de oorlog in Oekraïne, waardoor de lidstaten van de EU straks geen gebruik meer van Russische olie maken. 

Volgende week stemt het Europees Parlement over een verbod op de verkoop van nieuwe auto's met verbrandingsmotoren in het jaar 2035. De verwachting is dat veel fabrikanten al eerder volledig op de productie van elektrische auto's overstappen.

De verkoop van elektrische auto’s neemt in Europa sterk toe. De verkoop van zowel volledig elektrisch aangedreven modellen als plug-in hybrides verdubbelde in 2021 tot een recordaantal van 6,6 miljoen voertuigen. Specifiek in Europa groeide de verkoop vorig jaar met 65 procent tot 2,3 miljoen. 

In Nederland wordt al een tijdje gekeken naar het verplichten van elektrische bedrijfswagens. Het kabinet wil daar in het voorjaar van 2023 een besluit over nemen.

Wil je op de hoogte blijven van al het zakelijke rijder nieuws? Meld je dan aan als member van VZR.
Bron: RTL nieuws

Geplaatst op: 03-06-2022 12:19

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen