Lekker op vakantie 2021


Datum: 17-06-2021

Als u van plan bent deze zomer met de auto van de zaak op vakantie te gaan, is het goed om te weten dat u in sommige gevallen de brandstofkosten in het buitenland van de bijtelling mag aftrekken. Ook is het goed om na te gaan of pechhulp goed geregeld is en eventueel vervangend vervoer bij de pechhulp is inbegrepen.

Brandstofkosten aftrekbaar
Brandstofkosten op vakantie uit eigen zak betalen klinkt helemaal niet gek. Toch zijn er mogelijkheden om deze kosten te verminderen. Tankkosten die je buiten Nederland maakt, mogen namelijk van de bijtelling worden afgetrokken. Wel is er één voorwaarde: het moet van tevoren schriftelijk zijn overeengekomen met je werkgever. Het loopt uiteraard via de loonadministratie en daar kan je dan je bonnetjes inleveren. Let er hierbij wel op dat op jaarbasis je te betalen bijtelling niet onder € 0,00 uitkomt. Even niet bij de hand hoeveel bijtelling je afdraagt? Je bijtelling check je eenvoudig via de bijtellingscalculator.

Pechhulp in het buiteland
Natuurlijk verwacht je dat de vorig jaar in ontvangst genomen bolide zonder moeite de bergen van Zwitserland bereikt. Wij adviseren om voor vertrek toch even te checken hoe de pechhulpdekking geregeld is. Bij pechhulp standaard zit Europa er niet altijd in, maak een upgrade of sluit Europese dekking apart af. Check ook op wat voor vervangend vervoer je recht op hebt. Je zou maar net het berggebied van Zwitserland in rijden en één bobine begeeft het. Dan is het wel prettig dat deze ter plekke hersteld wordt zodat jij je reis zonder zorgen door kan zetten. En als je vervangend vervoer nodig hebt, dat je de spullen uit je station niet in een Opel Corsa hoeft te proppen.

Op de hoogte blijven van alles over zakelijke mobiliteit? Meld je dan aan als member van VZR

Geplaatst op: 17-06-2021 12:21

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen