Reactie VZR op regeerakkoord


Datum: 10-10-2017

Vereniging Zakelijke Rijders heeft over het algemeen een comfortabel gevoel bij het Regeerakkoord daar waar het de positie van de zakelijke rijders in Nederland betreft. We zijn blij dat op fiscaal gebied er de komende jaren geen systeemwijzigingen worden doorgevoerd anders dan die van 1 januari 2017.

Gegeven de toenemende filedruk is VZR teleurgesteld dat het nieuwe kabinet niet een Mobiliteitsakkoord met de sector, de Mobiliteits Alliantie, heeft voorzien. VZR is van mening dat een Mobiliteitsakkoord voor de BV Nederland en haar bereikbaarheid wel noodzakelijk zou zijn: een planmatige allesomvattend akkoord van alle betrokken partijen voor de komende 4-jaar.

Specifieke punten:

 1. Het is een goed voornemen van het nieuwe kabinet om verkeersinformatie van de overheid als Open Source beschikbaar te stellen voor voertuigen/apps/reisplanners. De zakelijke rijder zal minder een zoekplaatje hebben om zijn weg te plannen.
 2. VZR kan instemmen met, en ziet de noodzaak van het voornemen om in 2030 alleen nog maar nieuwe emissieloze auto’s toe te laten. Dit geeft de zakelijke rijder de gelegenheid om de juiste en betaalbare auto’s af te wachten.
 3. In datzelfde kader juicht VZR het voornemen toe om de infrastructuur voor tank- en laadstations uit te breiden. Voldoende aanbod zal de conversie naar emissieloze auto’s stimuleren.
 4. Het is ook goed om emissieloze auto’s tegen lagere kosten te laten parkeren. Een begrijpelijke actie die zeker stimulerend zal doorwerken.
 5. Gelukkig wordt het huidige woud aan milieuzone-aanduidingen vervangen door een landelijk 1-duidig systeem.
 6. Het is een verstandige beslissing van het kabinet dat voor personenauto’s nog geen km-beprijzingssysteem wordt ingevoerd, maar dat er eerst met zogenaamde proeftuinen wordt geëxperimenteerd voordat er definitief iets op dat vlak wordt besloten.
 7. Het boetebeleid voor kleinere verkeersovertredingen is ons jarenlang een doorn in het oog, vandaar dat wij verheugd zijn dat deze boetes voor dit soort overtredingen zullen worden verlaagd.
 VZR
Schrijf je nu in als gratis VZR-lid en blijf op de hoogte van interessante onderwerpen voor zakelijk rijdend Nederland. Daarnaast help je ons bij onze lobby voor de zakelijke rijder. Voor vragen kun je altijd contact opnemen via info@vzr.nl of 0347 - 345 246.

Geplaatst op: 10-10-2017 20:14

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

 • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
 • juridische ondersteuning bij problemen
 • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
 • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
 • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen