Vereniging van auto’s wordt vereniging van rijders


Datum: 15-05-2015

Met ingang van vandaag gaat Vereniging Auto van de Zaak door het leven onder haar nieuwe naam: Vereniging Zakelijke Rijders (VZR).
 
De nieuwe naam VZR is meer gericht op de persoon dan op het object. De naam past veel beter bij de doelgroep die de vereniging al jaren bedient. De vereniging is er namelijk niet alleen voor rijders van een auto van de zaak, maar ook voor werknemers en ondernemers die op basis van een kilometervergoeding of mobiliteitsbudget in hun privéauto zakelijke kilometers maken. De afkorting VZR is ook nog eens veel fijner!
De vereniging heeft vijf jaar geleden het licht gezien en heeft inmiddels bijna 22.000 leden. Het uitgangspunt van de vereniging is altijd de berijder geweest die zakelijke kilometers maakt, ongeacht de vorm waarin dit gebeurt. De term Auto Van De Zaak dekt steeds minder goed de lading. De leaseauto is lang niet altijd meer het enige of meest vanzelfsprekende alternatief. Met de komst van mobiliteitsbudgetten, private lease en steeds meer mensen die met een kilometervergoeding zakelijke kilometers maken, werd het ook hoog tijd ook de naam van de vereniging aan te passen.
Martin Huisman, voorzitter van de vereniging, hierover: “De vereniging heeft meer toekomst dan verleden. Nu is de tijd rijp. Er is geen sprake van een nieuwe entiteit, maar wel van een nieuwe naam. De url VZR.nl was beschikbaar, tegenwoordig ook niet onbelangrijk en we hebben deze week ook onze nieuwe site gelanceerd. Al met al zijn wij als bestuur tevreden over de voortgang van de vereniging en wij kijken uit naar een mooie toekomst waarbij de berijder altijd centraal zal staat. Ongeacht de manier of vorm van vervoer.“

De vereniging heeft een aantal mooie activiteiten voor 2015 in petto. Naast de lobby voor de nieuwe Autobrief en kritische noten over diverse soorten voorwaarden, (private lease, autoregelingen, privacyregelingen)  werkt de vereniging aan een vernieuwende vorm van een mobiliteitsbudget.
De afgelopen jaren heeft de vereniging in politieke invloed, mediabereik en in aantallen leden grote stappen gemaakt. Met de nieuwe site en de nieuwe naam wordt er een versnelling ingezet om nog meer effect te sorteren in de mobiliteitsdiscussie in Nederland. Vereniging Auto Van de Zaak is vanaf nu formeel: Vereniging Zakelijke Rijders (VZR).

Geplaatst op: 15-05-2015 11:15

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen