Zakelijke rijder koos massaal de auto tijdens de zomervakantie


Datum: 25-08-2020

Tot een jaar geleden kozen mensen voor bestemmingen in Europa ongeveer net zo vaak voor de auto (47%) als het vliegtuig (43%) schrijft het KiM (2019). Dat deze cijfers dit jaar anders zullen liggen spreekt voor zich. Voor VZR voldoende reden om onze leden de vraag te stellen hoe zij op vakantie gaan.

Keuze vervoersmiddel
1.047 zakelijke rijders hebben gereageerd. 60% van hen geeft aan dit jaar met de zakenauto op vakantie te zijn geweest. Een derde van hen doet dit jaarlijks en doet dus niets anders dan andere jaren. Wel kiest 21% van de zakelijker rijders ervoor om dit jaar de auto te pakken in plaats van het vliegtuig. Ruim een kwart kiest ervoor om niet naar het buitenland te gaan. Van de zakelijke rijders geeft namelijk 26% aan gekozen te hebben voor een vakantie in eigen land.
Een verrassend groot aantal mensen kiest ervoor om helemaal niet op vakantie te gaan dit jaar, namelijk 35%. En slecht 5% voelt zich comfortabel om het vliegtuig te kiezen richting hun vakantiebestemming. In 2019 koos nog 43% voor een vliegvakantie.

Sterke groei in auto als vervoersmiddel
De beperkte beschikbaarheid aan vliegreizen of vluchten naar landen met een negatief reisadvies, zorgde dat men massaal de auto als vervoersmiddel koos. De auto geeft voor de meeste zakelijke rijders een gevoel van veiligheid en heeft een hoge mate van flexibiliteit, je kunt immers weg wanneer je wilt en gaan waarheen je wilt.
 

Geplaatst op: 25-08-2020 11:24

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen