Help jij mee met de evaluatie van ADAS in je auto?


Datum: 19-04-2022

Help jij mee met de evaluatie van ADAS in je auto?

Je auto zit waarschijnlijk vol met rijhulpsystemen, ook wel ADAS genoemd. In een opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Rijkswaterstaat wordt de gebruikerservaring van deze systemen onderzocht. Doe je mee? Check de voorwaarden en meld je aan via dit formulier.
 
ADAS
De meest bekende ADAS zijn de Lane Keeping Systemen (LKS), die je waarschuwen of corrigeren als je onbedoeld buiten je rijstrook dreigt te raken en de Adaptive Cruise Control (ACC), die ervoor zorgt dat je netjes de ingestelde snelheid vasthoudt en je op afstand van je voorligger blijft rijden.
Jullie hebben ongetwijfeld al de nodige ervaring opgedaan met deze systemen, je hebt een waarschuwing gekregen of zelfs een correctie omdat je te dicht bij de lijnen reed. Maar misschien ook wel een melding gekregen, waarvan niet duidelijk was waarom je die kreeg of waarom de auto ingreep.
 
Onderzoek
Deze voorbeelden zoekt Rijkswaterstaat om vervolgens te kunnen bekijken of er iets verbeterd kan worden aan de infrastructuur of aan de betreffende systemen in de auto. VZR zoekt voor het onderzoek zakelijke rijders die bereid zijn om van mei tot en met begin december 2022 met een camera in de auto gebeurtenissen op te nemen en beschikbaar te stellen voor dit project. Je geeft, door het indrukken van een knop video en audio, je reactie op situaties. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Je krijgt bovendien een uitnodiging voor de ADAS Experience Day in september in Lelystad. Uiteraard wordt voldaan aan alle privacy regels.
 
Deelname
Rijd je in een auto met rijhulpsystemen (zoals automatische noodrem, stuurassistentie of automatische cruise control) uit 2010 of nieuwer? En lever je graag een bijdrage aan de ontwikkeling van veilige ADAS? Dan is je hulp nodig!
Via dit inschrijfformulier krijg je nog een aantal vragen om te beoordelen of je situatie aansluit bij de onderzoeksopzet.

Geplaatst op: 19-04-2022 11:06

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen