Onderzoek tevredenheid leasemaatschappijen

Eens per jaar vragen wij berijders om hun beoordeling te geven over de eigen leasemaatschappij. De enquête en de verwerking van de resultaten worden door het onafhankelijke bureau Tevreden.nl uitgevoerd. Leasemaatschappijen kunnen ook zelf actief participeren, door data aan te leveren bij tevreden.nl. Via een aselecte steekproef worden deze berijders dan uitgenodigd.

Op 12 december 2017 zijn de resultaten bekendgemaakt van de berijdersverkiezing Beste Leasemaatschappij 2017/2018 tijdens het VZR Lease Event. In aanwezigheid van bijna honderd genodigden, overwegend directieleden van leasemaatschappijen, heeft Jan van Delft, voorzitter Vereniging Zakelijke Rijders (VZR), de eerste prijs voor de Beste Leasemaatschappij 2017/2018 in de categorie grote leasemaatschappijen overhandigd aan ALD Automotive. In de categorie middelgroot/klein mocht Friesland Lease de beker in ontvangst nemen.

Nieuw dit jaar waren de categorieën Wagenparkbeheerders Private Lease rijders. Athlon is door wagenparkbeheerders verkozen als beste Leasemaatschappij en Alphabet door Private Lease rijders.

Dit jaar hebben maar liefst 5.655 leaserijders, 847 wagenparkbeheerders en 1.792 private lease rijders hun mening gegeven over hun leasemaatschappij. De resultaten zijn opgenomen in het TOL-rapport (Tevredenheid Over Leasemaatschappijen). De tevredenheid is in kaart gebracht aan de hand van verschillende onderdelen: “Communicatie en informatie”, “Contractuele aspecten”, “Onderhoud” en “Schade en pech”. Tevens is de Net Promoter Score wederom als Key Performance Indicator meegenomen. 
 
Een beknopte versie van het rapport kunt u hier gratis downloaden.
 
Heeft u interesse in het uitgebreide, gedetailleerde rapport met voor alle deelnemende leasemaatschappijen met een minimum aantal respondenten een individuele rapportage? Dan kunt u deze bij ons bestellen voor € 350,- (excl. btw) per exemplaar via info@vzr.nl.
 
Voor vragen over het rapport kunt u contact met ons opnemen via info@vzr.nl.
 

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen