Onderzoek spaarsystemen brandstof

Waar u als zakelijk rijder gaat tanken, wordt vaak bepaald door het moment, maar zeker ook door de spaarsystemen die de verschillende olie- en brandstofmaatschappijen aanbieden. Vereniging Zakelijke rijders deed onderzoek naar welk systeem voor u als klant het meest lucratief en/of interessant is.

Meld u aan om alles te zien!

Aanmelden is gratis en is in minder dan twee minuten geregeld.
U krijgt toegang tot interessante en bruikbare informatie over bijtelling, mobiliteitsbudgetten, private lease en rekentools.

Ook ontvangt u onze nieuwsbrief, zodat u altijd op de hoogte blijft.

Om deze pagina te kunnen zien heeft u minimaal een Gratis lidmaatschap nodig.

Klik hier om aan te melden!

Al lid van VZR? Klik hier om in te loggen.

Waar u als zakelijk rijder gaat tanken, wordt vaak bepaald door het moment, maar zeker ook door de spaarsystemen die de verschillende olie- en brandstofmaatschappijen aanbieden. Vereniging Zakelijke rijders deed onderzoek naar welk systeem voor u als klant het meest lucratief en/of interessant is.

Alle grote spelers op de Nederlandse markt hebben een spaarsysteem. Met de gespaarde punten of zegels kunnen cadeaus of cadeaucheques worden aangeschaft. Bij sommige spaarsystemen zijn de punten of zegels ook in te wisselen voor contant geld, maar dan is de vergoeding per liter in de regel lager dan wanneer u kiest voor een cadeau of cadeaucheque.

Sparen is altijd op basis van het aantal getankte liters, maar bij de één krijgt u voor iedere liter een punt en bij de ander pas per 2 of 5 liter. Daarnaast wordt ook vaak de frequentie van het tanken beloond met extra punten of zijn er tijdelijke acties die meer punten opleveren. Interessant is hoeveel u nou eigenlijk krijgt en wat je ermee kan kopen.

VZR heeft zowel in 2012 als in 2010 een onderzoek gehouden naar de verschillende spaarsystemen van de bekende brandstofmaatschappijen, die in Nederland vertegenwoordigd zijn, te weten: BP, Shell, Esso, Texaco, Q8 en Total.

In het onderzoek komen de Texaco Rocks het beste naar voren.

De resultaten kunt u hier inzien:
Onderzoek spaarsystemen brandstof 2012
Onderzoek spaarsystemen brandstof 2010- samenvatting

Klikt u voor een compacte analyse en weergave van de conclusies hier. Wilt u meer weten over de aantallen tankstations in Nederland? Dat lees u hier.

             

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen