Klachtencommissie privacy ritregistratiesystemen

Als je een ritregistratiesysteem in je auto hebt zitten, dan kan het misschien een keer voorkomen dat er onduidelijkheid ontstaan over de privacy ervan. Bijvoorbeeld: heeft je werkgever nu wel of niet meegekeken met je privé-ritten of wie heeft allemaal toegang tot jouw gegevens? Mocht je nu als werknemer of werkgever te maken krijgen met een privacy-vraagstuk, dan is het goed om te weten dat je je privacy-klachten neer kunt leggen bij de onafhankelijke klachtencommissie ritregistratiesystemen.Voor de afhandeling van een "privacyklacht" dient de betrokkene zich eerst te wenden tot de Verwerkingsverantwoordelijke of de Functionaris Gegevensbescherming. Pas nadat er geen passend antwoord gegeven kan worden, dan kan de betrokkene zich wenden tot VZR. Daarbij zal VZR eerst proberen te bemiddelen met de Verwerkingsverantwoordelijke om op een neutrale wijze te komen tot een passende oplossing. 

Onafhankelijke privacycommissie inschakelen
Indien men er toch onderling niet uitkomt met de Verwerkingsverantwoordelijke, dan kan de betrokkene een beroep doen op de Privacycommissie. Deze beroepscommissie vanuit VZR hanteert de gedragscode die hoort bij het Keurmerk Ritregistratiesystemen. Voor de beroepscommissie maakt het daarbij echter niet uit of de ritregistratiesysteem-leverancier aangesloten is bij het keurmerk. 

Meer informatie
Voor meer informatie of hoe je je kunt aanmelden bij de onafhankelijke Klachtencommissie Privacy Telematicasystemen, klik hier


Het is ook altijd mogelijk om je te wenden tot de Autoriteit Persoonsgegevens. Indien hiervoor gekozen wordt, dan vervalt wel de mogelijkheid om de onafhankelijke beroepscommissie aan te spreken. 

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen