Ritregistratie

Een ritregistratiesysteem zorgt ervoor dat uw zakelijke- en privékilometers automatisch bijgehouden worden. Uitgebreide of dure versies van een ritregistratiesysteem kunnen zelfs realtime voertuigen volgen. We spreken dan van een Track&Trace systeem.

Voor- en nadelen
Voordelen: het gebruik van een ritregistratiesysteem kent zowel voor- als nadelen. Het is een aardige administratieve last als u uw kilometeradministratie zelf bijhoudt. Met een ritregistratiesysteem maakt u het uzelf een stuk makkelijker! Daarnaast krijgt een stuk zekerheid over uw kilometeradministratie, ook voor de Belastingdienst. Tot slot is het een goede manier om de zakelijke en privékilometers uit elkaar te houden.
Nadelen: het mogelijke risico op het schenden van uw privacy, het gevoel dat u constant gecontroleerd wordt en het risico dat u een ondeugdelijk systeem in uw auto heeft dat niet goed functioneert.

Toekomst van ritregistratiesystemen
Ritregistratiesystemen worden los van de auto verkocht. Naar alle waarschijnlijkheid worden dergelijke systemen over een aantal jaren standaard geïntegreerd in uw auto. In een tijd van digitalisering is het automatisch bijhouden van kilometers een logische ontwikkeling, een ontwikkeling die ook nieuwe mogelijkheden geeft. Denk daarbij bijvoorbeeld aan nieuwe manieren om bijtelling te heffen, zoals de gestaffelde bijtelling. VZR is actief betrokken bij dergelijke ontwikkelingen opdat wij de belangen van berijders zo goed mogelijk kunnen vertegenwoordigen.

Kies het juiste ritregistratiesysteem
Er zijn in Nederland ongeveer honderd aanbieders van verschillende soorten systemen. De systemen verschillen in opties, mogelijkheden, kenmerken, maar ook in kwaliteit. VZR heeft daarom een voorselectie gemaakt en een vergelijking opgesteld tussen verschillende aanbieders. We stellen graag een aantal aanbieders aan u voor.

Heb je een vraag of opmerking?

Neem dan contact op via het vragenformulier!

Vraag stellen

Meld je aan als betaald member en profiteer van de vele voordelen:

  • Toegang tot alle informatie van VZR
  • Inclusief rekenmodellen en downloads
  • Stel vragen aan onze experts
  • Profiteer van korting bij verschillende bedrijven
  • Ontvang de interessantste VZR artikelen thuis in de bus
  • Steun onze lobby in Den Haag en Brussel
Meld je aan Lees meer over de voordelen