Afkoop leaseauto

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Aug 4th 2014, 12:06

10155 Thom

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Hallo,

Ik ga uit dienst bij mijn huidige werknemer en kan mijn auto niet nemen naar mijn nieuwe werkgever aangezien de auto al te veel kilometers heeft gemaakt (121.000/benzine).
Nu is er in de autoregeling een schema opgenomen op basis waarvan de afkoopsom bepaald wordt. In dit schema wordt gesproken over de "looptijd". Ik vraag me dan af wordt hier de looptijd in maanden of kilometers bedoeld ? In mijn geval is de auto 35 maanden oud op basis van een contract van 53 maanden. Ik heb echter al 121.000 kilometer gereden en het contract loopt af bij 150.000 kilometer. De afkoopsom op basis van kilometer of maanden verschilt nog al.

Wat is nu redelijk en wat wordt over algemeen verstaan onder "looptijd"?
Aug 5th 2014, 11:15

4336 Herman

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 41
Onder looptijd wordt normaal gesproken verstaan: Datgene wat eerder komt, de kilometers of het aantal vooraf gestelde maanden, in jou geval is dat of 150K of 52 maanden. Gezien de kilometers rij je ongeveer 3500km per maand en zou je ongeveer na 8 maanden op de 150K zitten. Dan is het inderdaad zuur als je op basis van het aantal maanden mogelijk wordt afgerekend wat dan nog 18 zou zijn. Dit laatste lijkt mij wel het meest reële dat men hiervoor kiest aangezien de maanden een vast gegeven is en de kilometers variabel kunnen zijn en je hier niet met 100% zekerheid kunt zeggen dat je ook daadwerkelijk die kilometers had gereden. bv. Je breekt je been en kunt niet rijden. In dat optiek verwacht ik dat men gaat voor de looptijd in maanden en mag je dus opdraaien voor een hogere afkoopsom.
Wel vreemd dat de auto niet meegenomen kan worden. Dit kan m.i. nooit een probleem zijn ongeacht de km.stand of de looptijd. Leg dit anders nog eens voor aan je nieuwe werkgever, dit moet op te lossen zijn.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen