Auto van de zaak inleveren bij ziekte?

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Mar 10th 2012, 15:21

7099 Marco

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Ik rijdt vanaf juli 2008 in een auto van de zaak(eigendom werkgever) voor woon-werkverkeer. Er is nooit een autoregeling opgesteld door de werkgever. Ik mocht de auto ook privé gebruiken.
Ik nu zit reeds 10 maanden in de ziektewet. Al die tijd heeft mijn werkgever de auto van de zaak niet teruggevorderd en ik had gewoon mijn bijtelling. 2 maanden geleden werd er een mankement aan de dynamo geconstateerd tijdens en servicebeurt, mijn werkgever gaf de garage geen toestemming om dit mankement te repareren. Vanaf 1 maart jl. rijdt de auto niet meer vanwege dit probleem. Mijn vragen hierover zijn: Wie is er verantwoordelijk voor de reparatiekosten? En mag mijn werkgever de auto nu terugvorderen?
Mar 13th 2012, 20:30

6 Martin

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 48
@Marco, normaal moet je je auto inleveren als je langer in de ziektewet zit. Soms al na een maand, dit is niet helemaal eerlijk, vanaf zes maanden is het altijd wel gebruik. Als je 10 maanden nog doorgereden hebt, is dat al wel een hele tijd. Wat wel raar is, is dat dat niet normaal besproken wordt en dat het pas manifest wordt bij een reparatie. Als je de dynamo laat maken, mag je dan gewoon weer doorrijden? Beetje vreemde situatie. Normaal betaald de werkgever de reparatiekosten natuurlijk.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen