Benzine ipv diesel getankt

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Feb 22nd 2011, 12:58

3873 R

Lid Vzr

Onderwerpen: 3
Berichten: 3
Per ongeluk is er benzine ipv diesel getankt. Er is enkele km's mee gereden. De leasemaatschappij heeft de auto laten repareren bij een Ford garage. De kosten van 4.400 Euro worden nu verhaald op de berijder. Als ik het contract lees moet er sprake zijn van grove schuld of nalatigheid. Ik zie dit echter meer al een domme vergissing. Vraag: heeft iemand hier ervaring mee.
Feb 24th 2011, 20:40

1012 Team

Lid Vzr

Onderwerpen: 4
Berichten: 62
Beste Rob,

Dit is wel erg kras. Dit is zeker geen grove schuld of nalatigheid in de zin zoals bedoeld in juridische teksten. De leasemaatschappij laat hier een hele vrije interpretatie op los. Het is onterecht om 4.400 Euro op de berijder te verhalen.

Verkeerd tanken overkomt een particulier gemiddeld 1x in de 4 jaar en dit is in een ANWB lidmaatschap inbegrepen voor onder de € 100,- per jaar. Dat een leasemaatschappij of werkgever niet goed verzekerd is kan nooit het probleem worden van een berijder. Ook gek dat een werkgever niet opkomt voor zijn werknemer. Ons advies: nooit accepteren, rechtsbijstand inschakelen, kans op succes: 100%

Groeten
Team VAVDZ
Sep 10th 2012, 09:36

7628 Priscilla

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 4
Ahum, mij is hetzelfde gebeurd. Ik heb nog geen nota mogen ontvangen, maar de leasemaatschappij geeft aan dat alle kosten voor rekening van de berijder zijn vanwege "verwijtbare schade". Geldt dan hetzelfde advies? Ik begrijp dat het geen grove schuld of nalatigheid is, maar verwijtbaar gaat op zich wel op natuurlijk...
Sep 10th 2012, 17:20

7628 Priscilla

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 4
Aanvulling: in onze voorwaarden (en die van de leasemaatschappij) staat het volgende:

Kosten niet inbegrepen in de leaseprijs: Reparatie van mechanische gebreken, en vervanging van onderdelen of banden, indien deze het gevolg zijn van nalatigheid, onjuist gebruik of onzrogvuldig beheer van de berijder.

De leasemaatschappij geeft aan dat dit vaker voorkomt, en de kosten tussen 400-700 euro liggen. Ik lees echter veel zaken (zoals ook hierboven) van 4.500 euro... Maakt het bedrag en de formulering van de voorwaarden in deze zaak verschil? Ik heb mijn rechtsbijstand gebeld, maar kreeg daar de mededeling dat ze niets kunnen zonder "geschil", en dat ik in elk geval de factuur moet afwachten. Deze wordt overigens meteen van mijn salaris ingehouden!
Sep 10th 2012, 17:50

6 Martin

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 48
@ Priscilla,
Bepalend is niet wat de leasemaatschappij er van zegt, maar wat jij met je werkgever overeengekomen bent. De autoregeling moet uitkomst geven. Als deze er niet is of als het niet duidelijk is, ben je niet aansprakelijk. Stuur de autoregeling gerust door naar info@verenigingautovandezaak.nl, dan bekijken we hem voor je.
Sep 10th 2012, 18:09

7628 Priscilla

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 4
Dank voor je reactie! Bovenstaande is ook hetgeen in de autoregeling is vermeld... En ja, die overeenkomst heb ik getekend. Het betreft een nieuwe auto, waarbij ik dan toch mag aannemen dat een dergelijke schade onder de (all-risk) verzekering valt?
Sep 17th 2012, 10:45

7287 jos`

Lid Vzr

Onderwerpen: 1
Berichten: 5
Er zijn in de handel tankdoppen dat je alleen maar diesel kunt tanken ( Bij Alphabet krijg je die gratis als je er om vraagt) Kosten ongeveer € 50,= zie Solodiesel.eu
Sep 20th 2012, 11:05

11812 Willem

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 7
De technische schade kan aan een moderne diesel heel groot zijn, zeker als er mee gereden is. Het verschilt sterk per merk/type.; er zijn fabrikanten die adviseren om het gehele systeem te vervangen omdat het ontstane slijpsel schade kan/zal veroorzaken. In overleg met de leasemaatschappij kan er 'gegokt' worden door grondige reiniging van het systeem en dan minder delen te vervangen in de hoop dat het daarna heel blijft. Als het daarna toch stuk gaat is de financiele schade in totaal wel hoger.

Priscilla zegt dat ze mag aannemen dat dergelijke schade onder de verzekering valt, maar ik denk dat er zeer weinig polissen zijn die dit dekken, zowel zakelijk als particulier.

Zo ben ik ook benieuwd wat het ANWB lidmaatschap dekt voor € 100,- per jaar (zie opmerking 1012 team). Ik verwacht dat hiermee de hulpverlening wordt bedoeld; het aftappen en afvoeren van de verkeerd getankte brandstof. Het betalen van de technische schade aan het brandstofsysteem valt hier waarschijnlijk niet onder?
Sep 20th 2012, 11:18

7628 Priscilla

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 4
Even een update van mijn kant. De auto was binnen één dag weer gerepareerd, en de garage noemde een bedrag van € 200,- De brandstof is eruit getapt, de motor is doorgespoeld / gereinigd en het brandstoffilter is vervangen. Dus dat valt reuze mee. Ik hoop dat er op een later moment geen schade meer ontstaat, maar de auto is naar een Fiat-garage gegaan, dus dan hoop ik dat zij aansprakelijk zijn voor eventuele schade door het niet goed reapreren van de auto!

Ik vraag me nu wel af of de leasemaatschappij de kosten voor het wegslepen en het vervangend vervoer ook zullen gaan doorbelasten... het zal in elk geval niet tot duizenden euro's oplopen gelukkig, maar met sleep en vervangend vervoer kan het nog steeds oplopen tot zo'n € 600 vrees ik...

Overigens is mijn werkgever wel zo aardig om de kosten van mijn bijtelling af te trekken, wat een ficsaal voordeel oplevert. Maar ik vraag me dan weer af hoe ik dan mijn echte "schade" bij de WA-verzekering neer kan leggen (als die al voertuigen dekken)... Ik houd jullie op de hoogte!
Jan 7th 2013, 15:16

13769 Kees

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 6
Heb dit ook eens gedaan, stom natuurlijk, maar aan de kassa bleek dat dit gebeurd was. ADVIES; START DE MOTOR NOOIT. Laat de auto wegslepen naar de garage, of laat de tank terpleke leegzuigen.
Jan 8th 2013, 14:46

13761 Wim kees

Lid Vzr

Onderwerpen: 1
Berichten: 4
Ik heb het ook een keer mogen meemaken en ik merkte het pas aan kassa
Ik heb ter plekke door de ANWB de tank leeg laten halen kosten 105 euro
daarna heb ik diesel getankt en het advies gekregen om bij halve tank weer
te tanken. Afgezien van de hoge brandstof rekening en de kosten aan ANWB
heeft het me verder niets gekost. Dat is nu twee jaar geleden.
vrgr
wimkees
May 31st 2013, 21:27

15114 Gert Jan

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 3
tja mij is dit ook overkomen euro getankt ipv diesel maar kwam daar pas achter nadat ik zon 40km gereden had. ben weggesleept naar de dichts bijzijnde dealer.
de tank is leeggemaakt en doorgespoelt en er is een nieuw filter geplaatst. De kosten hiervan zijn 360 euro. Maar op dit moment weet ik nog niet wat de kosten voor mij zijn. Ben nu in afwachting en weet nog niet welke kosten naar mij persoonlijk worden doorgerekent.
Aug 28th 2013, 19:38

15715 John

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 1
Hallo allen,

Dit weekend heb ik dezelfde fout gemaakt... Toen ik de tank terug hing, kwam ik erachter dat ik de verkeerde brandstof had getankt (gelukkig nog voordat ik de auto startte).

Volgens het wagenparkbeheer vallen deze kosten zelfs buiten mijn eigen risico van €136. Erg zuur, want de kosten bij de garage zijn €295 en daar komen de kosten voor het wegslepen nog bij. Ik ben erg benieuwd hoe het bij jullie is afgelopen...

Heb je uiteindelijk de kosten zelf moeten vergoeden of zijn er bepaalde voorwaarde/omstandigheden dat de verzekering/leasemaatschappij deze kosten wel vergoed?

Is er een gouden tip dat de kosten (gedeeltelijk) worden gedekt?

Ik hoop van jullie te horen!
John
Aug 28th 2013, 20:41

15114 Gert Jan

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 3
Er is inderdaad geen enkele verzekering die de kosten vergoed. Beetje jammer want je doet dit niet met opzet. De totale kosten bij mij kwamen op ruim 400 euro plus 50 euro voor de verkeerd getankte brandstof. Ik mag me ondanks alles een gelukkig mens voelen omdat mijn werkgever alle kosten voor zich genomen heeft.

mvg gertjan
Aug 29th 2013, 09:27

7287 jos`

Lid Vzr

Onderwerpen: 1
Berichten: 5
Is het mogelijk dat je aansprakelijkheid Particulier dit dekt, het is een ongeluk waarbij je door je werkgever aansprakelijk wordt gesteld en het is niet express gedaan.

mvg
Jos

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen