Demo auto

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Nov 20th 2013, 12:25

17109 Ercan

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 2
Beste leden,

Ik zit met het volgende vraagstuk. Ik heb jarenlang de beschikking over een zakelijke auto. Vorig jaar heb ik voor een tijdsbestek van 3,5 maanden de beschikking gekregen over een leen-/demo auto van de dealer zonder dat ik daar voor heb hoeven te betalen. Dit omdat de levertijd van mijn auto was uitgelopen. Nu zegt de bd dat ik over deze auto bijtelling had moeten betalen. Ik heb niet getankt van de zaak en ook geen onderhoud laten uitvoeren op kosten van de zaak etc. Hebben jullie tips hoe hier mee om te gaan?
Nov 21st 2013, 19:58

4336 Herman

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 41
De auto die je tijdelijk hebt gekregen moet je zien als een voorloopauto op de auto die daadwerkelijk geleverd wordt. Het doet er niet toe of je die auto nu wel of niet betaald hebt, de auto is gebruikt tbv zakelijk en prive verkeer. Als je kunt aantonen dat er niet zakelijk gereden mee is zou je waarschijnlijk een ander probleem creëeren aangezien je dan 1. een km.registratie bij had moeten houden. 2. de belastingdienst had moeten informeren dat deze auto niet zakelijk gebruikt werd. 3. Dat jaar niet meer dan 500km aantoonbaar prive gereden hebben. Aangezien dit achteraf (volgens mij) niet geregeld kan worden is hier maar 1 conclusie mogelijk: De Belastingdienst heeft gelijk. Je krijgt hiervoor een naheffing en mogelijk nog een boete voor het niet correct opgeven.

-edit-
Hier een voorbeeldsituatie: klik

Quote:
"5. Hoe wordt de bijtelling berekend wanneer één werknemer verschillende auto’s heeft gebruikt?
Het kan voorkomen dat een werknemer tijdelijk een voorloop- of huurauto tot zijn beschikking heeft in verband met reparatie of diefstal. Nu geeft de werkgever waarschijnlijk jaarlijks op dat hij één (lease-)auto heeft gehad en houdt hij geen rekening met de huurauto.

De bijtelling is van toepassing op elke auto die ook voor privé-doeleinden mag worden gebruikt. Of de werkgever deze auto huurt, least of in eigendom heeft maakt niet uit.

Als de werknemer tijdelijk niet over zijn ‘eigen’ auto kan beschikken, blijft gedurende deze periode de bijtelling voor deze auto achterwege. Als in deze periode een huurauto wordt gebruikt – ook voor privé-doeleinden – dat moet de bijtelling tijdelijk worden berekend over de fiscale waarde van de huurauto. De werknemer wordt in deze situatie dus niet geconfronteerd worden met een dubbele bijtelling."
Nov 25th 2013, 15:57

17109 Ercan

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 2
Bedankt voor je uitgebreide reactie Herman.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen