eigen risico clausule

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Mar 25th 2015, 08:56

6081 Edwin

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 5
Ik ben bekend met het fenomeen dat een werkgever geen eigen risico mag doorbelasten bij schade tijdens werktijd. Dat geldt voor schades in brede zin, dus ook voor bv tanken van verkeerde brandstof of sleutels in de auto laten liggen. Met dat laatste heb ik helaas al eens te maken gehad.

Mijn werkgever heeft een regeling in de leaseovereenkomst opgenomen, waarin het er op neer komt dat in principe geen eigen risico wordt doorbelast, tenzij je meer dan 3 schades in een kalenderjaar rijdt (ongeacht of de auto privé of zakelijk wordt gebruikt). In geval van privé gebruik is dat dus heel erg netjes, maar ik gebruik mijn auto niet privé. Eigenlijk zou het doorbelasten van schades aan mijn leaseauto dus nooit mogen, ook niet na 3 schades in een jaar. 3 schades in een jaar klinkt wel erg veel, maar ruitschade valt hier bv ook onder en als je dan 60.000km per jaar (zakelijk) rijdt loop je aanzienlijk meer risico dan iemand die maar 20.000 km rijdt.

Maar in een ander geval; stel een collega rijdt privé 3 schades in een jaar, en de 4e vindt plaats tijdens werktijd. Dan zou het eigen risico van deze 4e schade worden doorbelast, terwijl dat in mijn ogen niet mag (bij de eerste 3 in principe wel, maar dat gebeurt dus niet)

Ik vermoed dat dit wordt gedaan om het controleerbaar te houden (en daar heb ik ook best wel begrip voor), maar ik ben erg benieuwd naar de mening van VAVDZ hierover; is dit een redelijke regeling? Zijn er meer bedrijven met een vergelijkbare clausule?

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen