Eigenaar B.v. wat is mijn beste keuze ?

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Nov 1st 2014, 10:16

20070 Migaël

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Beste mensen ik ben migaël en ik heb een eigen b.v.
Ik zou graag een andere auto willen aanschaffen omdat ik laatst ben aangereden en mijn auto total loss is verklaard nu wil ik mijzelf besparen om voor een flink geldbedrag een auto te kopen daarom zit ik de mogelijkheden te bekijken om een financial lease af te sluiten, maar om niet voor onverwachte verassingen te staan wou ik toch dit forum raadplegen om te vragen wat mijn voor en nadelen zijn.

ik wil graag een auto leasen met een catalogus waarde van 49000 euro die in de (nu nog) 20% bijtelling valt.

mijn vragen zijn als volgt.

heeft het als eigen baas voordeel om een financial lease af te sluiten omdat ik dan via de zaak een maandbedrag af moet lossen en ook prive bijtelling moet betalen.

ik weet dat je de btw van het aankoop bedrag terug mag vragen,maar zijn er ook andere dingen die je terug kan vragen of is er een kans dat ik de bijtelling kan ontlopen of dat het voor mij niet opgaat omdat ik het toch via mijn eigen bedrijf doe.

voor de ervaren lease rijders zijn dit misschien voor hand liggende antwoorden maar ik ben er zelf niet ervaren genoeg voor.

ik verheug me op jullie reacties !

Mvg.
Nov 7th 2014, 14:10

12239 Roel

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 2
Beste Migaël,
Het voordeel van financiële lease is dat je op de waarde naar eigen opvattingen mag afschrijven, helemaal naar nihil in 60 maanden. Dat betekent gemiddeld per jaar meer afschrijving dan werkelijke waardedaling. Fin. lease heeft als nadeel dat de auto (=ex BTW) op je balans komt. Aan fiscale bijtelling is niet te ontkomen, tenzij je in privé verklaart aan je eigen BV dat je (privé via rekening courant) alle kosten zult dragen. Dan betaal je in plaats van een fors bedrag aan de fiscus een ook fors bedrag aan je eigen onderneming. Dat is goed te doen wanneer je niet al te veel kms rijdt en er een hoog aandeel zakelijke kms is waarvoor je dan een bedrag per km "terugkrijgt"
Even over nadenken.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen