Geen onderhoud meer!

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Aug 24th 2011, 15:00

5150 Koen

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Mijn huidige lease auto gaat er over een dikke maand uit, maar ik rij een 60.000+ per jaar, dus in deze maand rij ik aardig nog wat mijlen.

Nu wil de leasemaat. in samenspraak met mijn werkgever geen onderhoud meer doen aan mijn auto. Ik kan dit begrijpen omdat de auto nog maar een maandje ingezet zal worden.

Mocht er nu iets met mij gebeuren, of samen met mijn gezin in de auto, kan ik dan zowel mijn werkgever als de leasemaat. aansprakelijk stellen?

Achteraf zoiets uitzoeken is natuurlijk vervelend als je op deze manier ongelukken kunt voorkomen.

graag jullie visie ;-)
Oct 7th 2011, 11:58

5584 Ralf

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Hoi Koen,

dit is natuurlijk wel afhankelijk van het feit of jouw huidige lease auto altijd op tijd zijn onderhoudsbeurten heeft gehad en het ongeval/gebeurtenis waar je je werkgever/leasemij voor wilt aanspreken te wijten is aan achterstallig onderhoud.
Mocht je bijvoorbeeld rijden met banden die helemaal op zijn en bij regenachtig weer in een slip komen, dan is de link met je versleten banden makkelijk te leggen.

Als er niks met je auto aan de hand is (voor zover je dit kunt zien) en is hij altijd normaal onderhouden dan zou ik nog lekker 4 weekjes doorsturen en uitkijken naar je nieuwe auto.
Apr 23rd 2012, 09:26

3913 Jeroen

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Hoi Koen,

Juridisch is het vrijwel onmogelijk om je werkgever en de leasemaatschappij aansprakelijk te stellen. Geen onderhoud is heel iets anders dan met een gevaarlijke auto onderweg zijn. Het tijdig vervangen van de motorolie voorkomt simpelweg geen kop-staartbotsing, als voorbeeld.

De leasemaatschappij houdt zich aan de wettelijke bepalingen. Ze sturen je dus niet de weg op met een auto waarvan tijdens de onderhoudsbeurt blijkt dat deze niet aan de wettelijke (APK) verplichtingen voldoet.

Belangrijkste punt is dat je altijd zélf verantwoordelijk bent voor het gebruik van je auto. Voor de wet ben je zelf verantwoordelijk om je banden, verlichting et cetera te controleren voordat je de weg opgaat. Achteraf de leasemaatschappij de schuld geven komt echt niet aan bij de rechter.

Je werkgever is enigszins een ander verhaal. Raak je betrokken bij een ongeluk gedurende werktijd, dan is in de basis je werkgever verantwoordelijk voor de schade. Je werkgever is verantwoordelijk voor de kosten en heeft hiervoor (hopelijk voor de werkgever) een afdoende verzekering afgesloten. Let wel, de kosten zijn voor je werkgever. Lichamelijk letsel is voor jezelf...je blijft zelf verantwoordelijk voor het controleren van de staat van de auto.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen