Het grote Belasting probleem.

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Feb 22nd 2015, 09:57

20587 Ludo

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 2
Onlangs lid geworden van deze club. De enige volgens mij die veel duidelijk maakt. Maar na veel lezen blijven er toch problemen, vragen voor mij open. Sedert juli vorig jaar als ZZPer aan het werk in de theater techniek. Moest me melden als ZZPer van de KVK en de Belasting daar ik meerdere opdrachtgevers kreeg en meer ging verdienen zodat het niet meer als hobby matig gezien kon worden. Om mijn spullen te vervoeren in januari van dit jaar een VW Transporter gekocht uit 2013. Na enige adviezen de auto op naam van de zaak gezet. Maar begin hier nu ernstig aan te twijfelen. Druk bezig met de bijtelling. Vermoedelijk ga ik jaarlijks rond de 3000 euro verdienen aan deze "hobby". Mijn zakelijke kilometers zullen rond de 500 km per jaar liggen. Toch maar op privé naam zetten? Kan dat nog?
Feb 22nd 2015, 12:13

20587 Ludo

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 2
Ter aanvulling. Heb de auto van een privé rekening betaald en heb nog niks bij de belastingdienst of waar dan ook berekend of verrekend. Daarnaast zullen mijn privé en zakelijke kilometers ongeveer gelijk zijn. Maar alleen omdat ik zoveel mogelijk privé de auto van mijn vrouw gebruik......
Mar 4th 2015, 14:46

2320 Jan

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 40
@Ludo,
Als je deze auto op de zaak zet, krijg je voor het privégebruik de bekende bijtelling. Bij een bestelauto is dat over de nieuwprijs inclusief btw en BPM. Het zal al snel voordeliger zijn om de auto privé te houden. Dat kan je accountant in de jaarrekening over 2014 alsnog zo verwerken. Het kenteken van de bestelauto hoeft niet overgeschreven te worden, dat staat nl. al op jouw eigen naam.
En ook als de auto op je privénaam staat en voor de inkomstenbelasting privé is, kun je tóch de btw aftrekken.
Let er voor het lage MRB-tarief en de BPM-vrijstelling wel op dat je de auto minimaal 10% zakelijk moet gebruiken. Dat kan de belastingdienst bijv. controleren op basis van de aftrekpost van 19 cent voor je zakelijke km's.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen