Kan de overheid dit juridisch gezien maken?

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

May 23rd 2012, 12:12

9078 Paul

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Ik heb een kostbare auto van de zaak. Waarom? Ik rijd er alleen zakelijk mee, waardoor ik weinig kilometers maak (contract van 20.000 km per jaar) en ik dus binnen mijn leasebudget een luxe auto kon kiezen (Audi A5 Coupé). Privé kan ik helemaal niets met deze auto: ik heb een gezin en daarvoor is mijn auto ongeschikt. Sterker nog: we hebben privé bewust voor een MPV gekozen vanwege het gezin.

OFTEWEL: ik heb bewust voor een bepaalde situatie gekozen, die past bij mijn leven en waarvoor ik de financiële consequenties kan dragen. Deze situatie duurt 4 jaar, want ik heb een leasecontract van 4 jaar.

Volgens mij kan de overheid mij niet ineens verplichten om bijtelling te gaan betalen. Ik heb de auto van de zaak privé helemaal niet nodig. Ik heb er verder privé ook helemaal geen voordelen van, behalve dan het woon-werkverkeer (waarvoor ik wel zou willen betalen omdat het nog enigszins fair is). Dus belasting betalen over iets wat niet als 'inkomen' gezien kan worden, is volgens mij niet rechtvaardig. Mijn leasecontract opzeggen betekent een gigantische boete dus dat kan ook niet.

Op basis van in 2011 geldende voorwaarden heb ik voor een vierjarige invulling gekozen. Als het ware de deal die ik met de overheid sloot. Mijn financiële plaatje is erop gebaseerd. Dit zomaar omgooien kan niet en ik hoop dan ook dat er een rechtszaak komt als de overheid dit echt door wil zetten.


May 31st 2012, 12:31

4310 Hugo

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 2
volgens mij staat de overheid zwak bij de bestaande lease contracten. de grote vraag is ook wat als werk plek wordt gedefinieerd. zelf werk ik vanuit een home office dus kan ik helemaal geen woonwerk verkeer hebben.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen