Kunduz

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

May 13th 2012, 01:38

8374 Jan Willem

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Ik heb zoals iemand anders hier een dure zakelijke auto en een relatief dure prive auto van een 40.000 euro. Belasting genoeg bijgedragen zou ik zeggen.
Ik ben ondernemer, het gaat redelijk maar ik ben ook niet in staat om het bedrijf zomaar 20000 euro extra te laten betalen , daarvoor zijn de winsten niet groot genoem, tot op heden zo goed als ales terug het bedrijf in zeker in deze tijden. Het bedrijf maakt winst ook daar betalen we belasting over. Ik ben het langzaamaan wel een beetje zat met Nederland.
Ik lease of koop een auto daar zit 23% BVB op waarover ik nog eens 19% btw betaal die ik gedeeltelijk terug krijg. Verder stuurt de fiscus het bedrijf een aanslag omdat ik woon werkverkeer maak, daarvoor wordt ook nog eens tussen dr 12 en 1600 euro betaald .
Als ondernemer moet ik mijn pensioen zelf regelen,ok,ik heb geen ww rechten,ok,ik moet mijn WAO zelf regelen ok, en als het bedrijfbin deze tijden failliet zou gaan krijg ik geen bijstand. Kortom ik mag alleen maat belasting betalen. Wat er nu met die auto gebeurt gaat voor mij over de grens , ik verdien niet slecht maar 1100 euro netto per maand inleveren kan ik ook niet. Wat ik nu ga doen is heel eenvoudig, helaas en ik vind dat echt jammer kunnen mensen in loondienst dit denk ik niet volgen, ik ga een bedrijf oprichten in het buitenland, ik ga daar in dienst, betaal op de belasting na alkes watbik momenteel aan pensioen en WAO betaal gewoon door. Mijn vijftien werknemers hebben hier geen last van , diebopmerking niets te kort en ik hoef het bedrijf niet verder te belasten, in deze tijden niet verkeerd...denk eraan ik verdien geen tonnen, het is net iets meer als een goede vertegenwoordiger binnen ons bedrijf. Ik heb tot nogtoe altijd de mening gehad..het is Nederland , de lusten dan ook maar de lasten, nu de overheid zo'n onbetrouwbare partner blijkt te zijn of altijd al us geweest hoeft het voor mij niet meer...
May 13th 2012, 17:57

8387 Frank

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Jan Willem,

Ik deel je kritiek zeker als je alles doorrekend ben je als ondernemer alleen maar bezig met het betalen en innen van belasting. De winsten staan zwaar onder druk en ook ik laat alles terug vloeien de het bedrijf zodat ik geen bank nodig heb. Maar ik kom er steeds meer achter dat we gedwogen worden om mee te doen met leasen en kredit markt want dan betaal je weer minder belasting. Het is toch van de zotte dat als je een auto voor de zaak koopt die vervolgens pas naar 5jaar afgeschreven mag worden en dan gedurende die 5 jaar 25% bijtelling betaald. Dus naar 5 jaar is er dus 125% voor die auto betaald netto komt dat uit op bij 2 keer de aanschafprijs. Dit alles om je werk uit te kunnen voeren. Als ik mijn mensen met OV. naar het werk moet laten gaan ben ik gelijk failliet want dat is niet te doen.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen