opties meenemen in lease

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Apr 1st 2011, 20:10

2005 dick

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 2
vraag: bij onze lease-regeling is het zo dat opties die meegenomen worden in de lease (denk aan gewoon simpele zaken als winterbanden, radio, etc etc, gewoon wat standaard opties op de auto vanuit de dealer) feitelijk zelf betaald worden gedurende de looptijd van het contract. Kortom: ik betaal zelf mijn optie (geen restprijs!) maar wordt na afloop van het leasecontract geen eigenaar van de door mij zelf betaalde opties! Dit is toch een ander woord voor huurkoop in het lease-contract? Wie heeft hier ook ervaring mee en wat is gebruikelijk en redelijk?
Apr 14th 2011, 22:00

943 Barend

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 41
Beste Dick,

de contractant van de leaseauto is je werkgever en die verplicht zich tot het betalen van alle kosten voortvloeiend uit het contract. Sommige werkgevers belasten een aantal zaken door (al dan niet met de bijtelling verrekenbaar). Daarmee ben jij met de leaseauto contractueel geen partij en kan er dus geen sprake zijn van een huurkoop. Het is zelfs zo dat ook je werkgever geen enkel recht heeft op de opties of accessoires, ook al is meer dan de hele investering betaald. Het gaat in het contract ook niet om de meer-leveringen maar om de (gebruikte) auto zelf. De winterbanden worden vaak doorbelast omdat het feitelijk gebruik van de winterbanden vaak noodzakelijk is in verband met de wintersport, die in de regel echt privé is. Er zijn overigens ook werkgevers die ook in Hollandse omstandigheden vinden dat het de veiligheid ten goede komt en alle kosten van winterbanden voor hun rekening nemen. Dat vind de vereniging van de Auto van de Zaak overigens ook de beste invulling.
Kun je hier wat mee?

Barend Lambrechtsen
Adviseur VavdZ
Apr 14th 2011, 23:06

2005 dick

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 2
beetje... enerzijds word je al via de belasting aangeslagen (ook over de opties die meetelllen), anderzijds betaal je de opties in zijn geheel (maar word je ook al betaal je geheel de prijs van die optie geen eigenaar; er wordt zelfs niet eens een restwaarde gerekend). Kortom.... eerlijk? Nee toch?

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen