Prive gebruik en deze voorwaarden

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Mar 16th 2015, 12:17

12545 Maarten

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Onze lease regeling bevat deze enigszins vaag omgeschreven voorwaarden met betrekking tot het gebruik van de Lease wagen door anderen.

• Andere bestuurders
Een auto van de zaak dient hoofdzakelijk te worden bestuurd door de werknemer. Incidenteel gebruik door een echtgenoot/geregistreerd partner (zoals beurtelings rijden op lange afstanden) en collega's van de onderneming is toegestaan. De werknemer is aansprakelijk voor eventuele ongevallen, schade of andere incidenten die plaatsvinden wanneer de auto door een ander wordt bestuurd.

Nu betaal ik een bijdrage voor Prive gebruik en vraag ik me eigenlijk af wat de term "privegebruik" nu eigenlijk inhoud.
Tevens rijst de vraag wat als ik iemand anders erin laat rijden en deze persoon raakt betrokken bij een ongeluk, wat zijn dan de gevolgen verzekeringstechnisch ?

Mvg,
Mar 25th 2015, 09:03

6081 Edwin

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 5
Ik heb eens met mijn leasemaatschappij gebeld met een soortgelijke vraag. Het beste kun jij dat ook doen, want zij zijn uiteindelijk de eigenaar van de auto. Het antwoord wat ik kreeg was dat het verzekeringstechnisch gezien geen bal uitmaakt. De leasemaatschappij en diens verzekeraar maakt het helemaal niet uit wie er in de auto rijdt, zo lang deze maar een rijbewijs heeft. De leasemaatschappij heeft ook het liefst dat de auto maar zoveel mogelijk kilometers maakt!

De bovenstaande beperking van het gebruik komt van je werkgever om te voorkomen dat er teveel (dure) kilometers worden gemaakt op hun kosten.

Mijn gevoel zegt dat de zin "De werknemer is aansprakelijk voor eventuele ongevallen, schade of andere incidenten die plaatsvinden wanneer de auto door een ander wordt bestuurd." onwettig is; dat kan volgens mij namelijk nooit, tenzij er spake is van opzet of roekeloosheid.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen