Renigingskosten bij inleveren

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Mar 4th 2011, 15:16

3950 Saskia

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Beste,

Afgelopen dinsdag heb ik eindelijk na 1,5 jaar een goede auto die bij mijn functie hoort ontvangen. Daarvoor heb ik bijna twee jaar een te kleine auto gereden omdat deze anders stil zou komen te staan. Nu heb ik de auto helemaal schoon ingeleverd, maar omdat er twee jaar lang twee honden hebben meegereden in de kofferbak rook de auto niet nieuw meer. Van erge stank is absoluut geen sprake.

Nu moet deze auto nog 8 maanden in de lease en krijgt een collega deze auto doorgeschoven (is dan de 5e! berijder van deze auto). Onze wagenparkbeheerder heeft de auto zonder overleg een dure reiniging laten ondergaan. Nu krijg ik enkel een mail dat er bij de volgende salaris betaling 250 euro wordt ingehouden.

Ik ben het hier niet mee eens ivm de volgende zaken. In de autoregeling van mijn werkgever staat enkel dat de auto niet naar rook mag ruiken. Er staat dat de auto schoon ingeleverd moet worden, er was geen vlekje of hondenhaar meer te vinden.

Als klap op de vuurpijl vertelde de wagenparkbeheerder mij dat als hij terug gegaan was naar de lease maatschappij het geen probleem zou zijn, maar omdat er een andere collega in moet rijden wel. Dat is toch het probleem van mijn werkgever? Graag advies... Sta ik sterk als ik dit aanvecht?
Mar 4th 2011, 22:28

1012 Team

Lid Vzr

Total Topics: 4
Total Posts: 62
Beste Saskia,

Jouw werkgever mag niet zonder overleg een bedrag van je salaris inhouden. Als ze het wel vooraf overlegd zouden hebben, dan nog vinden wij in jouw situatie met alle verzachtende omstandigheden die je noemt, het doorbelasten niet redeljk en billijk. Ons advies: niet akkoord gaan en ja, je staat sterk mocht dit in een juridisch geschil eindigen.
Succes
Team VAVDZ

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen