rijden in het buitenland

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Jan 26th 2014, 14:05

15736 Hans

Lid Vzr

Total Topics: 3
Total Posts: 7
Goedendag,

Ik zit met een vraag, we hadden laatst een discussie of de fiscus je ook in het buitenland kan controleren want mijn zwager die is zzper en heeft met de belastingdienst een overeenkomst getekend dat hij de bus alleen maar zakelijk gebruikt en nu woont ie maar een paar kilometer van de duitse grens en toen zei hij dat hij vrij in het buitenland kan rijden want de belastingdienst kan geen gebruik maken van de buitenlandse gegevens ik ik ben daar nog niet zo zeker van.

groet Hans
Feb 8th 2014, 16:15

17743 Jason

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 4
Even afgezien van de hamvraag, hoe verklaart (onderbouwt) jouw zwager straks bij controle door de fiscus het gereden aantal km's?
Want de verklaring geen privé-gebruik is nog geen vrijbrief.
Bij controle wordt o.a. naar de agenda gevraagd en dat strookt straks niet met het aantal gereden km's, dit zonder gebruikt te maken van de buitenlandse gegevens.

Feb 15th 2014, 13:56

2320 Jan

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 40
Je zwager zal een "Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto" hebben. Dan hoeft hij idd geen rittenregistratie bij te houden. De fiscus kan hem echter wel vragen naar onderbouwing van het zakelijke karakter van een bepaalde rit. Bijv. aan de hand van de agenda. Als dan bijv. uit ANPR-camerabeelden (de camera's langs de snelwegen die je kenteken herkennen) blijkt dat hij in zijn vakantie de snelweg richting de grens heeft gebruikt, heeft 'ie toch wat uit te leggen. De fiscus heeft buitenlandse gegevens dus niet eens nodig.
Feb 16th 2014, 10:11

15736 Hans

Lid Vzr

Total Topics: 3
Total Posts: 7
ik heb hem de antwoorden laten lezen, maar waar het nu om gaat is dat hij op een steenworp afstand van de Duitse grens woont daar hangen geen camera`s en hij in 3 minuten over de grens is dus was zijn vraag kan ik ook in het buitenland gecontroleerd worden want hij gaat wil helemaal niet zover weg dus wat de km betreft komt hij er wel mee weg dus de hamvraag, kan de fiscus gebruik maken van buitenlandse gegevens ( hier zit nog een weddenschap aan vast hahaha dus vandaar )

Groet Hans
Feb 17th 2014, 09:59

2320 Jan

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 40
@Hans De fiscus mag gebruik maken van eventuele buitenlandse gegevens, er zijns met diverse landen zelfs fiscale informatie- en inlichtingenverdragen afgesloten. Maar dat gaat meestal over spaartegoeden e.d. en niet zozeer over de bijtelling.
Feb 17th 2014, 10:27

17743 Jason

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 4
Buitenlandse boete kunnen (vice versa) ook worden geïnd dus....
Big Brother is watching you.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen