Rittenregistratie busjes misschien afgeschaft

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Mar 3rd 2011, 11:25

beheer

Administrator

Total Topics: 13
Total Posts: 50
Verschillende organisaties waaronder VAVDZ hebben langdurig gepleit voor het afschaffen van rittenregistratie op busjes. In het najaar heeft de vervoerdersorganisatie EVO al aan de bel getrokken in Den Haag. VAVDZ heeft het in verschillende gesprekken aangehaald en VAVDZ heeft meerdere keren uitgebreid overleg gevoerd met de FNV op dit punt.

Deze zelfde FNV heeft succes behaald en Weekers zover gekregen dat hij aan de Tweede Kamer heeft laten weten dat hij de rittenregistratie voor bestelauto’s wil afschaffen. Dit bericht volgt op Kamervragen waaruit de wens blijkt om een afkoopregeling voor privégebruik in te voeren voor de bestelauto’s waarmee jaarlijks niet meer dan 500 kilometer privé wordt gereden.
(lees verder)

Geef uw reactie hier!
Mar 3rd 2011, 17:31

691 Jan

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Max 3 zitplaatsen €300,- per bus/per jaar dan is de regeling betaald en levert het meer op dan nu.
Dubbele kabine €600,- per bus/per jaar dan is dat ook betaald.

Reken maar uit hoeveel busjes er rondrijden en hoeveel er nu binnenkomt bij financiën en hoeveel er binnen komt als je gewoon een vast bedrag per bus rekent.

mvg Jan
Dec 7th 2011, 12:33

4529 Frederik

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 22
Zoals bekend zal de nieuwe regeling per 1-1-2012 ingaan. Zowel voor werknemers als voor zelfstandige ondernemers (eenmanszaak, vof, maatschap) kunnen bij de belastingdienst (vanaf 20-12-2011 beschikbaar) een verklaring downloaden.
Voor werknemers met een bestelbus moet dit via de werkgever en ondernemers kunnen het zelf doen. De verklaring dient na ondertekening (de verklaring geldt per kenteken en is persoonlijk) aan de belastingdienst worden gestuurd. men ontvangt een bevestiging van registratie. Er mogen dan in het geheel geen privé kilometers met deze auto worden gereden (dus ook geen vrijstelling van 500km!).
Voor werkgevers en ondernemers kan er wel een afdracht omzetbelasting zijn indien er sprake is van woon-werkkilometers, daar die voor de BTW wel als privé worden aangemerkt. Er is geen rittenadministratie meer noodzakelijk. De controle zal door de belastingdienst o.a. worden gedaan door middel van camerabeelden. Bij "afwijkend gedrag" zal navraag bij de ondernemer/ werknemer (werkgever) worden gedaan en moet worden aangetoond dat een rit zakelijk was, b.v. door een werkbon, faktuur aan derden etc.
Deze regeling komt naast de reeds bestaande regelingen i.v.m. "privé-gebruik"

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen