Van zakelijk naar prive wisselen bij nieuwe werkgever mogelijk?

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Apr 2nd 2013, 17:43

9525 Edwin

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 3
Ik hoop dat iemand mij kan helpen of ervaring heeft met deze vraag!

Begin mei start ik bij een nieuwe werkgever en krijg ik een nieuwe lease-auto. Mijn huidige lease-auto rijd ik niet prive en hou een rittenadministratie bij. Nu wil ik het liefst de auto bij mijn nieuwe werkgever wel prive gaan rijden, maar wil uiteraard niet alsnog de bijtelling van jan t/m april moeten betalen. Heb de belastingdienst gebeld, maar die knaap kon er weinig zinnigs op zeggen anders dan een stukje citeren en de interpretatie daarvan aan mij over laten. Kortom nog niets wijzer.

Ik lees wel berichten op dit forum over wisselen van zakelijk naar prive bij dezelfde werkgever al dan niet met andere lease-auto. Ik begrijp dat dit niet zo maar kan zonder de bijtelling voor het hele jaar te moeten betalen. Maar ik kan geen informatie vinden die betrekking heeft op een andere werkgever met nieuwe lease-auto. Is er iemand die hier met zekerheid iets over kan zeggen?

Hartelijk bedankt!
Edwin
Apr 2nd 2013, 19:07

4336 Herman

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 41
Edwin,

helaas kan het niet wat jij wilt. Wisselen gaat in principe per kalenderjaar. Tussentijds wisselen van niet prive naar wel prive rijden is mogelijk maar dan moet je dus de overige maanden alsnog betalen.
Lees DIT topic ook even door. Op pagina 2 wordt het ook nog eens bevestigt.
Kijk wat voor jou het beste financieel uitpakt en maak daarop een keuze.

groeten
Herman
Apr 3rd 2013, 14:03

9525 Edwin

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 3
Inmiddels hebben we antwoord van de afdeling Landelijk Coordinatiecentrum Auto van de Belastingdienst (de afdeling die gaat over privegebruik lease-auto). Zij bevestigen dat bij een overstap naar een nieuwe werkgever het wel mogelijk is om je verklaring geen privegebruik midden in een kalenderjaar in te trekken en dat je bij de start bij je nieuwe werkgever dan met een "schone lei" begint.

Ik zal de informatie zoals die aan mij is verstrekt hieronder vermelden, zodat andere leden hier misschien ook wat aan hebben (de contactpersoon vd Belastingdienst bevestigt nl. dat het complexe materie is die niet makkelijk te vinden is)

De procedure is als volgt: een wijzigingsformulier invullen (vraag 2a 3e hokje aanvinken, bij vraag d t/m g bij jaartal 2013 invullen), dan volgt een vragenbrief m.b.t. intrekking en daarin moet je bij de toelichting vermelden dat het een overstap naar een nieuwe werkgever betreft. Dan weet de Belastingdienst blijkbaar voldoende en volgt er geen naheffing/bijtelling over de maanden bij de vorige werkgever.

Groet,
Edwin

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen