volledig doorberekenen lakschade

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Apr 8th 2011, 15:25

4098 chester

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
mijn auto schijnt lakschade te hebben door vogelpoep.
In overleg (ivm snelle inlevering) hoefde ik de auto niet te wassen. ook is bij inlevering geen formulier van de staat van de auto gemaakt. Ik rij de auto niet prive.
Nu wil mijn werkgever de kosten voor overpsuiten aan de auto volledig aan mij doorberekenen. Volgens mij mag dit niet. heeft iemand ier ervaring mee?
May 17th 2011, 11:51

943 Barend

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 41
Beste Chester,

Ingebrandde vogelvuil is veroorzaakt door het niet adequaat verwijderen van vogelpoep van de auto. En heel formeel heb je de auto als een goed huisvader te beheren, en dat betekent ook dat je hem schoon houdt.
Of je privé gebruik maakt of niet doet er in deze afwikkeling niet toe. Die vogel heeft zijn behoefte niet bewust gedaan in werktijd. Wat er wel toe doet is de afhandeling van deze schade. Ondanks je goed huisvaderschap kan inbranding toch ontstaan en dan dien je dat als schade aan te merken. Dus had je een schadeformulier in moeten vullen. Ik ben van mening bij zo'n twijfel geval dat dit eigenlijk ook nog achteraf geregeld zou moeten kunnen worden. Dat betekent wel een eventueel eigen risico in rekening wordt gebracht.
Dat is mijn optiek een prima compromis tussen beide partijen. Ik hoop dat je met et antwoord vooruit kunt. Succes ermee.

Barend (Adviseur VAvdZ)
Jun 28th 2011, 16:37

972 Nomen

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 6
De werkgever zal moeten aantonen dat dit buiten werktijd is gebeurd en dit door achteloosheid en verwaarlozing is ontstaan. Voor de rechter is het nog altijd: wie eist, bewijst.

Als er tijdens de inlevering geen rapportage is opgemaakt is dat m.i. voor rekening werkgever. Het is niet meer te achterhalen of de schade is ontstaan voor of na de inlevering. En een hele auto overspuiten ivm vogelpoep? Grote vogels, hoor!

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen