wel of niet auto van de zaak?

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Aug 7th 2012, 21:19

10679 Mike

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Ik sta op het punt om een arbeidsvoorwaardengesprek te gaan voeren met zeer wel mogelijk mijn nieuwe werkgever.
Ik maak per jaar 25000 km woon-werkverkeer en zal er zakelijk nog een kleine 25000 km bij doen. Prive rijdt ik niet bijster veel, ik schat in een kleine 10000-15000 km. Mijn vrouw rijdt hiervan het meeste. :) Ik voel er er vrij weinig voor om prive en op basis van een schamele woon-werk verkeersvergoeding en dito dienstreizen regeling mijn eigen auto te gebruiken. Momenteel werk ik op fietsafstand van mijn werk.
Ik heb nog nooit een auto van de zaak gehad. Welke argumenten zou ik moeten gebruiken om een auto van de zaak te mogen/kunnen rijden? Onder welke condities moet ik dit dan doen?
Aug 8th 2012, 09:39

6 Martin

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 48
@Mike,
Veel woon-werk verkeer is meestal geen goed argument. Hier gelden vaak vaste bedragen voor, helaas vaak de belastingvrije grens van 19 cent. Dit dekt jouw autokosten niet. Het Nibud geeft aan dat de gemiddelde autokosten tussen de 35 en 60 cent liggen, afhankelijk van het soort auto. Met jouw kilometers lijkt het me niet dat je in een C1 rond gaat rijden dus je zal naar schatting rond de 50cent per kilometer uitkomen (kostprijs). Wel een argument zijn het aantal zakelijke kilometers dat je gaat maken. Jouw werkgever kan niet verwachten dat je dit met je eigen auto doet of moet je hiervoor minimaal kostendekkend vergoeden. In de meeste autoregelingen van bedrijven staan toekenningscriteria. Oftewel, boven een aantal te maken zakelijke kilometers krijgt men een auto. Vaak ligt dit rond de 20.000. Gezien het aantal kilometers dat je zakelijk gaat maken lijkt het me reeel om vooral aan de hand van dit punt het onderwerp bespreekbaar te maken.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen