Willen ze niet verkopen?

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Jul 28th 2010, 12:41

1044 Jan

Lid Vzr

Total Topics: 4
Total Posts: 6
Ik ben nu toe aan mijn vijfde leaseauto, de eerste vier heb ik bij drie verschillende dealers besteld. Nog nooit ben ik aan het eind van mijn leasecontract benaderd voor een andere auto of voor een proefrit. Dit is toch het meest voor de hand liggend... Ligt dat nu aan mij of hoe zit het..... Heeft iemand hier wel goede ervaringen mee?
Aug 4th 2010, 23:07

1824 erik

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
nee alleen bij een service beurten na 90000km, kunnen we al een nieuwe auto bestellen terwijl ze weten dat de auto 160000km mee moet.
vooral dat eigenraam in vlaardingen waar ze je gewoon laten rijden met een defect wiellager,van mij krijgen ze geen auto meer in de service.
Sep 21st 2010, 11:59

723 Ernst

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 6
Een collega van mij wilde graag een proefrit maken in een C4 picasso. Dealer stond het niet toe. Hij wilde zeker weten dat de auto bij hem besteld zou worden. Hetzelfde is mij ook overkomen. Mijn auto heb ik besteld zonder proefrit, mocht er in de showroom nog net even in zitten.
Jul 19th 2011, 13:33

4579 Joep

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 3
De Skoda dealer uit Zwolle wilde niet meewerken aan een proefrit, nadat duidelijk werd dat het om een lease auto ging.
Ik heb wel een uitgebreide proefrit gemaakt in een Peugeot 308SW 1.6 e-HDI automaat (Peugeot Experience) en de Ford Focus 1.6TDCI Wagon. Vooraf heb ik gemeld dat het om aanschaf van een lease auto ging en dit was voor beide dealers geen probleem. Allebei prima wagens, uiteindelijk heb ik toch voor de Ford gekozen.
Jul 21st 2011, 08:11

4693 Leroy

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Beste,

Dit is best te begrijpen, een Autodealer moet kosten maken om iemand een proefrit te laten maken.

Hier verstaan ze onder 20,- brandstof ,uitstofzuigen auto, het opnieuw laten poetsen van de auto en tot slot natuurlijk de afschrijving van de auto waar u mee proef gaat rijden...

Nou doed zich het volgende voor u gaat voor een lease auto kijken en geeft aan dat de lease maatschappij door de werkgever gekozen gaat worden. bv. athlon carlease dan gaan die bedrijven natuurlijk geen proefrit aanbieden want dan moeten zij zichzelf in de kosten gaan werken terwijl dat ze de auto toch niet mogen leveren oftewel het is voor de dealer niet interresant om €.100,- weg te gooien

Lease maatschappijen zoeken namelijk zelf waar hun het meeste korting krijgen, dit is ook de reden dat je nooit "Goed" kan onderhandelen over de prijs van de leaseauto omdat de dealers weten dat de Leasemaatschappij gewoon zegt : "ik wil die prijs hebben voor de auto (meestal -11% van de offerte prijs) en anders levert een ander hem.

hoop zo een hoop opgehelderd te hebben.

mvg,

Leroy
Jul 23rd 2011, 00:37

4699 Arie

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Beste,

Bij Skoda dealer in Tiel netjes geholpen, auto via Athlon lease besteld en deze dealer als voorkeursdealer aangegeven, kreeg daardoor aanbieding van deze dealer om voor een x bedrag accessoires uit te zoeken.
vorige 2 Skoda's zijn via Athlon geleverd maar zonder voorkeursdealer op te geven, ben hier achteraan gegaan en het is wel mogelijk als je het zelf aanvraagt.

mvg,

Arie

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen