426 Frank

Joined: Fri, Feb 4th 2011, 21:21 Total Topics: 0 Roles: Lid Vzr
Last Login: Thu, Mar 17th 2011, 21:41 Total Posts: 3 Moderates: N/A

Latest Posts

Topic Author Posted On
Meningen en Ideeën 1012 Team on 17/3/11
@ 2389 Will,

Nee, die kun je ook niet allemaal belasten. Ik wil alleen maar aangeven dat er heel erg met 2 maten wordt gemeten. Waarom moet één groep onevenredig zwaar worden belast en een andere groep, met óók privé-voordeel, niet ?
Het is niet alleen de autobijtelling hè. Als je eens narekent wat die auto je nog meer kost dan alleen de bijtelling.. Wat denk je dat die "verhoging" van je brutosalaris, ofwel een boekhoudkuundig truukje, nog meer inhoudt. Je mist er zorgtoeslag door, de bijzondere ziektekostengrens is hoger, de allimentatie (gelukkig heb ik dat niet) is hoger enz. enz. Allemaal geld wat je minder in het handje krijgt door geld wat je NIET in het handje hebt gehad.

Meningen en Ideeën 1012 Team on 17/3/11
Elk beroep heeft bepaalde priv;e-voordelen. Wie appelen vaart, die appelen eet.
Behandel alle mensen gelijk. Geef diegene die personeelskorting krijgen bij Blokker ook bijtelling op het privé-voordeel. Geef mensen die bij een staatsbank werken en korting krijgen op hun hypotheekrente ook bijtelling over het privé-voordeel.

Maak ook eens onderscheid tussen mensen die een auto voor hun beroep nodig hebben omdat ze in een buitendienstfunctie 45000km per jaar rijden en daarnaast in het weekend de auto eens pakken omdat hij er tóch staat, en de mensen die een auto bedingen voor alleen maar woon-werkverkeer. DAT is inderdaad verkapt salaris...de eerst genoemde categorie in de verste verte niet.
effect leaseauto op kinderopvangbijdrage 1891 Kay on 4/2/11
Hoi Kay,

Zo'n beetje alles hangt vast aan je bruto-salaris, en dus ook de bijtelling van je auto. Je auto is o.a van invloed op: Sociale lasten, Zorgtoeslag, kindertoeslag, kinderopvang, alle drempels die te maken hebben met aftrekbaarheid: bv drempel bijzondere ziektekosten. Eventuele allimentatie. Daar wordlt het privé"voordeel" van je leaseauto allemaal bij opgeteld.

Het goed nieuws is echter dat wanneer je gebruik moet maken van bv het UWV, deze auto er als eerste weer afgaat. Ku....land

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen