Auto wordt door WERKGEVER in de loop van het jaar ingetrokken

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

May 26th 2013, 11:12

15081 Ralf

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Zoals de titel zegt,
Merk: seat
Type IBIZA
Prive rijden : JA
Auto wordt in de loop van het jaar door de werkgever ingetrokken en gewisseld voor een auto waar ik niet meer Prive in kan/mag rijden.

Wat houdt dit in voor de fiscale bijtelling over dat jaar?

May 27th 2013, 16:32

14 Marielle

Lid Vzr

Total Topics: 2
Total Posts: 33
Beste Ralf,

De Belastingdienst kijkt altijd naar een heel kalenderjaar: je krijgt een bijtelling voor privégebruik auto als je in een kalenderjaar meer dan 500 kilometer prive rijdt. Omdat je - neem ik aan - met de Seat Ibiza meer dan 500 kilometer prive hebt gereden, krijg je - ook voor de nieuwe auto een bijtelling voor privegebruik. Vanaf het nieuwe kalenderjaar kun je dan een verklaring geen privegebruik auto of verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto aanvragen.

Kijk ook maar eens naar dit voorbeeld op de website van de Belastingdienst: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/personeel_en_loon/vervoer_en_reiskosten/reizen_met_een_vervoermiddel_van_de_zaak/reizen_met_een_bestelauto_van_de_zaak/verklaring_uitsluitend_zakelijk_gebruik_bestelauto/voorbeeld_gedeeltelijk_privegebruik_auto
Hier zie je dat de werknemer alsnog bijtelling moet betalen over de periode dat hij een verklaring uitsluitend zakelijk gebruik had, als hij niet kan aantonen dat hij over het kalenderjaar minder dan 500 kilometer prive heeft gereden. Dus, net als in jouw situatie, toch een bijtelling over een periode dat je niet prive hebt gereden.
May 27th 2013, 22:53

943 Barend

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 41
@ beide,

Het lijkt erop dat deze regeling alleen geldt voor bestelauto's maar dat is ook voor geel kenteken. Maar dat is niet waar. ik begrijp Mariëlle's conclusie wel omdat Ralf het heeft over een zuto waarin je niet privé in kan rijden en dat zou een bestelauto kunnen zijn, maar ook bijvoorbeeld een Smart, waar je met bijvoorbeeld een gezin niet echt nut van ervaart. Wisselen per 1 januari luidt het advies, of compensatie vragen voor de bijtelling die je verplicht bent na de het wisselmoment.

Succes Barend

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen