14 Marielle

Joined: Mon, Oct 24th 2011, 14:59 Total Topics: 2 Roles: Lid Vzr
Last Login: Thu, Jun 5th 2014, 11:40 Total Posts: 33 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
Lagere bijtelling ná 1 juli 2012 Jan 30th 2012, 12:24 3 4,746 on 26/2/12
Verlaging onbelaste kilometervergoeding Jan 24th 2012, 11:52 2 3,759 on 27/1/12

Latest Posts

Topic Author Posted On
Betaling afkoopboete door nieuwe werkgever belastbaar ? 18488 B. on 5/6/14
Dit is loon. Loon is namelijk alles wat een werknemer krijgt op grond van zijn dienstbetrekking. Je krijgt de vergoeding alleen omdat je in dienst treedt van de nieuwe werkgever, dus vanwege de dienstbetrekking. De afkoopsom kan daarom niet onbelast worden vergoed door jouw nieuwe werkgever.
Twee auto's op de zaak? 17247 A. on 22/12/13
Dat is mogelijk. Als je de bijtelling maar aangeeft of - in jouw geval - voor beide auto's een sluitende kilometerregistratie bijhoudt.
van rittenregistratie naar bijtellen ivm nieuwe werkgever 3966 Robbert-Jan on 25/6/13
Hallo Robbert-Jan,

Is dit de informatie die je zoekt:
(website Belastingdienst:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/u_reist_naar_uw_werk/auto_van_uw_werkgever/hoe_werkt_de_regeling/u_verandert_in_een_kalenderjaar_van_werkgever )

Als u in een kalenderjaar van werkgever verandert, rekent iedere werkgever uit hoeveel privékilometers u op kalenderjaarbasis hebt gereden.


Voorbeeld

U hebt van 1 januari tot en met 30 juni een auto van werkgever A. U rijdt in die periode 350 privékilometers. Op kalenderjaarbasis zou u 12/6 x 350 = 700 privékilometers rijden. Werkgever A telt de bijtelling bij uw loon over de maanden januari tot en met juni.
Van 1 juli tot en met 31 december hebt u een auto van werkgever B. U rijdt in die periode 100 privékilometers. Op kalenderjaarbasis zou u 12/6 x 100 = 200 privékilometers rijden. Omdat u op kalenderjaarbasis niet meer dan 500 privékilometers rijdt, hoeft werkgever B geen bijtelling bij uw loon te tellen over de maanden juli tot en met december.

Je hoeft de Belastingdienst niet te informeren. Als je een verklaring geen privegebruik auto van de zaak hebt aangevraagd, dan moet je in bepaalde gevallen de Belastingdienst wel informeren, zie http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/u_reist_naar_uw_werk/auto_van_uw_werkgever/geen_bijtelling_bij_niet_meer_dan_500_kilometer_privegebruik/verklaring_geen_privegebruik_auto/wijzigingen_doorgeven

Auto wordt door WERKGEVER in de loop van het jaar ingetrokken 15081 Ralf on 27/5/13
Beste Ralf,

De Belastingdienst kijkt altijd naar een heel kalenderjaar: je krijgt een bijtelling voor privégebruik auto als je in een kalenderjaar meer dan 500 kilometer prive rijdt. Omdat je - neem ik aan - met de Seat Ibiza meer dan 500 kilometer prive hebt gereden, krijg je - ook voor de nieuwe auto een bijtelling voor privegebruik. Vanaf het nieuwe kalenderjaar kun je dan een verklaring geen privegebruik auto of verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto aanvragen.

Kijk ook maar eens naar dit voorbeeld op de website van de Belastingdienst: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/personeel_en_loon/vervoer_en_reiskosten/reizen_met_een_vervoermiddel_van_de_zaak/reizen_met_een_bestelauto_van_de_zaak/verklaring_uitsluitend_zakelijk_gebruik_bestelauto/voorbeeld_gedeeltelijk_privegebruik_auto
Hier zie je dat de werknemer alsnog bijtelling moet betalen over de periode dat hij een verklaring uitsluitend zakelijk gebruik had, als hij niet kan aantonen dat hij over het kalenderjaar minder dan 500 kilometer prive heeft gereden. Dus, net als in jouw situatie, toch een bijtelling over een periode dat je niet prive hebt gereden.
auto zakelijk naar prive 14824 Bart on 18/4/13
Dag Bart,

Je zult inderdaad een taxatie nodig hebben, maar daar zijn geen formele regels voor. Als het een taxatie is van een onafhankelijke partij (niet jouw broer of zo) waar je van uit kunt gaan dat zij de waarde goed kunnen bepalen (erkend autobedrijf), dan is 1 taxatie voldoende. Je kunt natuurlijk wel influisteren dat je de waarde niet te hoog wilt hebben, maar het moet natuurlijk wel een reeele waarde zijn.

Over het verschil tussen verkoopwaarde en boekwaarde moet je (bij winst) belasting betalen. De auto wordt dan vervolgens als prive-onttrekking in de boekhouding geboekt (net als je geld opneemt uit de zaak).

Als de Auris zeer zuinig is, komt ie misschien wel in aanmerking voor Mileu-investeringsaftrek (kijk hier:
http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/elektrisch-vervoer) en de gewone investeringsaftrek: http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/ondernemen/bedrijfskosten_en_investeren/investeringsregelingen/kleinschaligheidsinvesteringsaftrek

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen