van rittenregistratie naar bijtellen ivm nieuwe werkgever

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Jun 22nd 2013, 11:51

3966 Robbert-Jan

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Per 1-7-2013 ga ik naar een nieuwe werkgever. Deze werkgever kiest ervoor om de berijders van de auto's geen kilometerregistratie bij te laten houden. Ik moet dus per 1-7 gaan bijtellen. Deze bijtelling wordt netto gecompenseerd, dus ik heb daar weinig "pijn"van.
Moet ik de Belastingdienst hiervan op de hoogte brengen en mag ik na 1-7 ook privé met de auto rijden ?
Jun 25th 2013, 14:32

14 Marielle

Lid Vzr

Total Topics: 2
Total Posts: 33
Hallo Robbert-Jan,

Is dit de informatie die je zoekt:
(website Belastingdienst:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/u_reist_naar_uw_werk/auto_van_uw_werkgever/hoe_werkt_de_regeling/u_verandert_in_een_kalenderjaar_van_werkgever )

Als u in een kalenderjaar van werkgever verandert, rekent iedere werkgever uit hoeveel privékilometers u op kalenderjaarbasis hebt gereden.


Voorbeeld

U hebt van 1 januari tot en met 30 juni een auto van werkgever A. U rijdt in die periode 350 privékilometers. Op kalenderjaarbasis zou u 12/6 x 350 = 700 privékilometers rijden. Werkgever A telt de bijtelling bij uw loon over de maanden januari tot en met juni.
Van 1 juli tot en met 31 december hebt u een auto van werkgever B. U rijdt in die periode 100 privékilometers. Op kalenderjaarbasis zou u 12/6 x 100 = 200 privékilometers rijden. Omdat u op kalenderjaarbasis niet meer dan 500 privékilometers rijdt, hoeft werkgever B geen bijtelling bij uw loon te tellen over de maanden juli tot en met december.

Je hoeft de Belastingdienst niet te informeren. Als je een verklaring geen privegebruik auto van de zaak hebt aangevraagd, dan moet je in bepaalde gevallen de Belastingdienst wel informeren, zie http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/u_reist_naar_uw_werk/auto_van_uw_werkgever/geen_bijtelling_bij_niet_meer_dan_500_kilometer_privegebruik/verklaring_geen_privegebruik_auto/wijzigingen_doorgeven

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen