Bijtelling over heel jaar, wanneer pas in April is begonnen.

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Jul 17th 2012, 21:54

10531 Marco

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Hallo,

Ik heb een vraag, waar ik tot zover nog geen antwoord op heb kunnen vinden Wellicht dat er hier mensen zijn die hier antwoord op kunnen geven:

Ik ben in April dit jaar begonnen bij mijn werkgever, en heb toen een auto gekregen van de baas. Echter heb ik deze in het begin alleen zakelijk gebruikt, en netjes een KM-registratie bijgehouden.

Nu zit ik er over te denken om de auto toch prive te gaan gebruiken, en dus bijtelling te gaan betalen. Echter heb ik mij laten vertellen dat, wanneer hier alsnog voor wordt gekozen ook de bijtelling betaald dient te worden over de maanden dat er tot nu toe uitsluitend prive in de auto is gereden.

Nu is mijn vraag; Ik ben pas in April begonnen, en dus is de auto pas vanaf April in mijn bezit. Wordt nu alleen de bijtelling met terugwerkende kracht berekend vanaf April tot het eind van het jaar, of betaal ik met terugwerkende kracht ook nog voor de maanden dat ik deze auto uberhaupt niet in mijn bezit heb gehad..?

Ik hoop dat iemand mij hier wat over kan vertellen, want er is tot noch toe niemand die hier een eenduidig antwoord op kan geven...

Alvast bedankt voor het meedenken..!

Groetjes Marco
Jul 19th 2012, 08:43

14 Marielle

Lid Vzr

Total Topics: 2
Total Posts: 33
Hoi Marco,

De bijtelling wordt vanaf april berekend. Dat is het moment dat de auto ter beschikking is gesteld (zoals de wet zegt). De bijtelling over de maanden april tot nu moet worden voldaan en vanaf augustus zal de salarisadministratie maandelijks de bijtelling op jouw loonstrook verwerken.

Als je zou kiezen voor géén bijtelling zou je maximaal 9/12 x 500 kilometer privé mogen rijden.

Heb je een Verklaring geen privégebruik bij de Belastingdienst aangevraagd toen je begon bij deze werkgever? Die moet je dan intrekken (
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/prive/auto_en_vervoer/u_reist_naar_uw_werk/auto_van_uw_werkgever/geen_bijtelling_bij_niet_meer_dan_500_kilometer_privegebruik/verklaring_geen_privegebruik_auto/wijzigingen_doorgeven ).

Groet,
Mariëlle

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen