huurauto

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Jul 4th 2012, 15:15

4712 W.A.M.

Lid Vzr

Onderwerpen: 1
Berichten: 1
wanneer een werknemer in het buitenland zakelijk een auto huurt en de werkgever vergoedt alle kosten, moet bij de werknemer dan een bijtelling plaatsvinden voor de huurtermijn?
Jul 16th 2012, 10:33

14 Marielle

Lid Vzr

Onderwerpen: 2
Berichten: 33
Tja, je kunt je natuurlijk afvragen of de fiscus er ooit achterkomt dat er een auto is gehuurd. Daar komen ze alleen achter als ze de bon voor de huur bij een controle te zien krijgen. Die kans is wel heel klein.

Maar goed, hoe zou het formeel moeten:

Als je kijkt naar de wet wordt een auto ook voor privé-doeleinden ter beschikking gesteld (dus bijtelling), tenzij blijkt dat er minder dan 500 kilometer prive gereden wordt op jaarbasis.

Als de werknemer in Nederland ook een auto ter beschikking heeft, dan zal in theorie ook bijtelling plaats moeten vinden van de huurauto. Dit zou dus een dubbele bijtelling zijn, eigenlijk heeft hij gedurende die periode twee auto's ter beschkking. Tenzij die medewerker een kilometerregistratie bijhoudt en minder dan 500 privékilometers rijdt, inclusief de kilometers met de huurauto.

Als de werknemer geen auto van de zaak heeft en dit is de enige keer dat hij een auto ter beschikking heeft die betaald wordt door de zaak en er wordt minder dan 500 kilometer prive gereden met de huurauto, dan is er geen bijtelling.
Sep 14th 2020, 14:23

32042 Avasmith

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 2
de informatie is erg handig, ik moet ook een auto huren
Oct 1st 2020, 09:20

32042 Avasmith

Lid Vzr

Onderwerpen: 0
Berichten: 2
Bedankt voor de nuttige informatie. Ik heb onlangs gebruik gemaakt van de diensten voor verhuizing https://www.leasytime.nl alles is makkelijk en snel. Ik heb binnen een paar minuten een bestelling voor het juiste moment gemaakt. Een grote selectie van auto ' s in verschillende prijscategorieën. Voor degenen die niet zeker weten of alles in het lichaam past, is er een assistent om het volume te bepalen. De service is erg cool, ik vond het leuk, indien nodig, zal ik een bestelling van hen

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen