Overige systemen

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Jun 29th 2011, 08:53

beheer

Administrator

Total Topics: 13
Total Posts: 50
Wat is uw ervaringen met andere systemen?
Feb 20th 2012, 16:22

6899 A.E.

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 0
Wij gebruiken het systeem van locatienu.nl. Dit houdt alle rijbewegingen, gewerkte uren, brandstofverbruik e.d. bij. Ik hoef nooit meer iets in te vullen en ik vind het niet erg dat mijn baas weet waar ik ben en hoe hard ik rijdt. Ik ben immers voor hem aan het werk. Ik ken wel genoeg mensen die met de implementatie van een dergelijk systeem op de vingers getikt zijn. Zij moeten nu daadwerkelijk die 8 uurtjes per dag maken.
Feb 20th 2012, 17:50

6094 Dusreeds

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 3
De grap is meer wat er afgesproken is waarvoor het ingebouwd is en waar ze het uiteindelijk voor gebruiken. Straks krijg je een rekening gepresenteerd omdat jou auto meer brandstof verbruikt dan gemiddeld. of omdat uit de gegevens is gebleken dat je vaak hard remt. of dat je in het weekend zondagnacht laat thuis gekomen bent en dus niet fit bent op je werk. of..... je begrijpt dat blackbox gegevens over al voor gebruikt kunnen worden en uiteindelijk een eigen draai aan gegeven kan worden om een persoon aan te pakken of verbruikskosten door te schuiven. Dus zelfs als oorspronkelijk alleen voor planning is bedoeld kan het ontaarden in een manier om werknemers op afstand zodanig te meten dat er altijd een weg is om iemand te ontslaan op niet werk gerelateerde zaken. (Als je niet wilt dat je in privetijd gevolgd word rij je dus geen leasebak prive is de mening blijkbaar.) zullen ze ook toetsaanslagen en muisbewegingen meten van de mensen binnen? en reistijd registreren van en naar de kantine/wc?
Zelfde als eigen risico bij (on)verwijtbare schade aan je leaseauto. dit bedrag word tegenwoordig altijd doorgezet naar de berijder binnen en buiten werktijd. Als er geen tegenpartij is waar dit vandaan gehaald kan worden dan laat je toch gewoon de bestuurder dokken? Je hebt tenslotte voor ontvangst van de auto getekend en daarmee de gebruiksovereenkomst. (stel dat er een tak tijdens een storm door je kantoorraam gaat, moet dan de persoon van wie zijn bureau het dichts bij het raam staat eigen risico betalen? dacht het niet. waarom dan wel een buitenmedewerker die een tak op zijn (beschadigde) autodak vind?.) Of een werknemer die met zijn burostoel een kast achter zich bekrast bij het opstaan?... spuitkosten, eigenrisico? of gebruiksschade en risico van het bedrijf?

Een blackbox is een (potentieel) machtsmiddel en niet bedoeld om effectiever te plannen of zo.(zelden is er een planning effectiever geworden als men weet waar iedereen is per blackbox.)(De notoire "bermslapers" buitenbeschouwing gelaten dan.)
De kosten van die systemen zijn zo laag geworden dat steeds meer bedrijven het gebruiken om de autokosten te monitoren en te sturen.

Conclusie: autovandezaak is een blok aan je been en geen positive arbeidsvoorwaarde meer.
Feb 29th 2012, 09:33

6712 wackid

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Helemaal mee eens Dusreeds. Dus wanneer ze zo'n systeem willen invoeren, zorg dat je op papier hebt wat ze er mee willen bereiken. Zodat ze geen andere beperkingen of doelen kunnen opleggen.

Deze systemen geven tekenen van wantrouwen af aan het personeel. En ik ben van mening dat dit niet ten goede komt voor de werksfeer en gevoel wat je bij een bedrijf hebt, vooral als je in de sales zit.

Trieste en zorgwekkende ontwikkeling dit.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen