Private Lease?

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Apr 7th 2014, 08:32

10796 Roel

Lid Vzr

Total Topics: 3
Total Posts: 4
Hoi,

mijn werkgever wil de leaseregeling aan gaan passen, waarbij nogal veel verantwoordelijkheden naar de werknemer worden verplaatst.
Bijvoorbeeld wanneer ik weg zou gaan bij de werkgever, dan wordt ik verplicht het leasecontract over te nemen, of de leaseauto te kopen. Deze regeling geldt nu nog niet.

Ik denk te begrijpen waarom mijn werkgever dat wil doen. Er zijn een aantak collega's weg gegaan en nu staat er een dure leaseauto die niemand op wil rijden. Dat kost het bedrijf veel geld.
Nu hoor ik dat private lease erg in trek is. Echter kan ik hier weinig over vinden. Weten jullie hier meer vanaf? Ik las ergens dat je met private lease geen bijtelling meer hebt. Is dat waar? Wat mag jij als werknemer dan delcareren voor deze leaseauto? Mag je de leasekosten declareren? Mag je de brandstof declareren?

Misschien dat deze manier van lease beter werkt voor beide kanten (werkgever en werknemer) en kan ik dat voorstellen aan onze wagenparkbeheerder.

Bij voorbaat mijn dank.

Groeten Roel.
Apr 11th 2014, 12:56

18231 Roland

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Ik rij zelf privelease via Smilease in Tiel. Dit bevalt mij uitermate goed. Helemaal geen kosten behalve je brandstof. De leaseprijs valt best wel mee, en als je boven je contract km's komt geldt een meer prijs van 0,06 cent incl. btw. Bij andere prive lease bedrijven kunnen die kosten gauw oplopen naar de 0,10 cent de km. Het maandbedrag hangt af van de max. km's per jaar. Contracten kunnen tot 35000 km op jaar basis afgesloten worden

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen