10796 Roel

Joined: Mon, Aug 6th 2012, 14:00 Total Topics: 3 Roles: Lid Vzr
Last Login: Tue, Jun 24th 2014, 11:31 Total Posts: 4 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
Private Lease? Apr 7th 2014, 08:32 2 3,668 on 11/4/14
Eigen risico Jul 8th 2013, 08:28 1 0 on 8/7/13
Opnieuw vraag Eigen Risico Aug 6th 2012, 14:18 3 6,109 on 8/8/12

Latest Posts

Topic Author Posted On
Private Lease? 10796 Roel on 7/4/14
Hoi,

mijn werkgever wil de leaseregeling aan gaan passen, waarbij nogal veel verantwoordelijkheden naar de werknemer worden verplaatst.
Bijvoorbeeld wanneer ik weg zou gaan bij de werkgever, dan wordt ik verplicht het leasecontract over te nemen, of de leaseauto te kopen. Deze regeling geldt nu nog niet.

Ik denk te begrijpen waarom mijn werkgever dat wil doen. Er zijn een aantak collega's weg gegaan en nu staat er een dure leaseauto die niemand op wil rijden. Dat kost het bedrijf veel geld.
Nu hoor ik dat private lease erg in trek is. Echter kan ik hier weinig over vinden. Weten jullie hier meer vanaf? Ik las ergens dat je met private lease geen bijtelling meer hebt. Is dat waar? Wat mag jij als werknemer dan delcareren voor deze leaseauto? Mag je de leasekosten declareren? Mag je de brandstof declareren?

Misschien dat deze manier van lease beter werkt voor beide kanten (werkgever en werknemer) en kan ik dat voorstellen aan onze wagenparkbeheerder.

Bij voorbaat mijn dank.

Groeten Roel.
Eigen risico 10796 Roel on 8/7/13
Hoi,

ik heb eerder wat gepost over eigen risico en mijn lease auto. Mijn werkgever is nu van plan de autoregeling aan te passen. Mijn werkgever wil de eerste eigen risisco 100% betalen, de tweede eigen risico 50% en de derde (en verder neem ik aan) 0%.

Ik vind dat persoonlijk wat kort door de bocht. Want er wordt volledig aan voorbij gegaan of de schade ontstaan is tijdens woon-werk verkeer of niet.

Ik vraag mij dan ook af of dit rechsgeldig is? Is er jurispundentie omtrent zo'n regeling? Of kan ik ergens meer informatie vinden wat wel en niet wettelijk gezien kan?

Mijn dank is groot,

Roel.
Opnieuw vraag Eigen Risico 10796 Roel on 8/8/12
Dag Martin,

ik zocht inderdaad een beetje naar de bewoordingen. Het helpt enorm om hiermee terug te gaan naar mijn manager.
Een oplettende collega verwees me nog naar ons consultanshandboek. Hierin staat zonder omwegen hoe hiermee om te gaan. Ik citeer:

5.6 Woon-werkverkeer
Vanaf 2004 wordt woon-werkverkeer geheel als zakelijk aangemerkt.

Wat mij bereft case closed. Ik wacht op de reactie van mijn manager. Met deze beide aspecten moet dat lukken.

Thx voor je hulp, Roel
Opnieuw vraag Eigen Risico 10796 Roel on 6/8/12
Hoi,

ik heb meerdere artikelen al gelezen over eigen risico doorbelasten door de werkgever. Ik heb hier ook mee te maken. Ik heb een scheur in mijn band gehad. Op aanraden van de dealer de band laten vervangen. De band is vrij nieuwe (15 maanden, waarvan 5-6 maanden met winterbanden gereden). De scheur word als schade aangemerkt door de leasemij omdat er nog veel profiel op zit en de band nog niet versleten is.

Omdat onduidelijk is wanneer de schade ontstaan is, is mijn manager van mening dat de scheur ontstaan moet zijn tijdens woon-werk-verkeer. Ik ben werkzaam als consultant en altijd bij een klant aan het werk, waardoor het reizen van huis naar de klant als woon-werk-verkeer gezien wordt. Volgens mij manager is woon-werk-verkeer niet als "werktijd" aan te merken.

In de voorbeeld brief (zie link hieronder) van deze site staat dat woon-werk-verkeer wel als werktijd gezien moet worden. Nu ben ik in verwarring? Als je een beetje googled hierop, dan wordt woon-werk meestal gezien als niet-werktijd.

Als woon-werk geen werktijd is, dan zou dat betekenen dat de eigen risico wel doorberekend mag worden.

Hieronder de link van de voorbeeld brief: http://www.verenigingautovandezaak.nl/userfiles/files/100626%20brief%20ER.jpeg

Met vriendelijke groet,

Roel

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen