Tijdelijk en nieuw

Log hier in om te reageren of een onderwerp aan te maken.

Feb 27th 2012, 16:00

6940 Leo

Lid Vzr

Total Topics: 1
Total Posts: 1
Hallo,

Ik heb tijdelijk een 25% auto waar ik NIET prive mee rij. Over ongeveer 2 maanden krijg ik mijn nieuwe 20% auto waar ik WEL prive mee rij. Een verklaring geen privegebruik voor de 25% auto is opgestuurd. Als de nieuwe 20% auto er is wordt de verklaring in getrokken. Krijg ik nu een verrekening van de 25% auto?

Bedankt voor de hulp
Feb 28th 2012, 21:18

1016 Marc

Lid Vzr

Total Topics: 0
Total Posts: 1
Hoi, ben wel geïnteresseerd in wat de experts denken. Bij mij is de case soortgelijk. Ik rij al bijna vier jaar niet privé met de leaseauto (25% auto) en heb dus ook al die tijd een verklaring geen privé gebruik.

Medio juni (voor het gemak -> halverwege het jaar) krijg ik een 14% leaseauto waarmee ik mogelijk wel privé wil gaan rijden (en dus meer dan 500 km over het hele jaar gerekend). Ik laat dan dus waarschijnlijk de verklaring intrekken.

Dat ik de bijtelling over het hele jaar dan te pakken heb (hoe onterecht ook), dat snap/accepteer ik. Maar rekent de fiscus dan over de 14% auto of de 25% auto? Of wordt het gesplitst en dus 25% over het eerste halve jaar en 14% over de tweede helft?

@topicstarter Leo: volgens mij zijn onze cases gelijk. In jouw geval vermoed ik dat je de bijtelling over het hele jaar te pakken hebt (de fiscus 'denkt' in kalenderjaren) , de vraag is echter dan wel: neemt de fiscus in jouw geval de 20% auto voor het hele jaar OF wordt de bijtelling voor het hele jaar omgerekend naar de maanden dat je de 25% auto hebt en de maanden dat je de 20% auto hebt.

Wie kan helpen?
Mar 5th 2012, 12:12

14 Marielle

Lid Vzr

Total Topics: 2
Total Posts: 33
De bijtelling geldt inderdaad per kalenderjaar. Dus als je halverwege het jaar van geen bijtelling naar bijtelling gaat, ben je altijd het haasje -> bijtelling over het hele (kalender)jaar.

In beide gevallen, zowel bij @Marc en @ Leo wordt de bijtelling berekent over de auto die je in de desbetreffende periode ter beschikking had. Dus bijtelling over 25% x cataloguswaarde over het aantal maanden dat je in de 25% auto reed en 20% / 14% over het aantal maanden in het kalenderjaar dat je in deze auto reed.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen