5911 nelly

Joined: Tue, Nov 22nd 2011, 19:26 Total Topics: 3 Roles: Lid Vzr
Last Login: Thu, Nov 24th 2011, 20:06 Total Posts: 4 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
eigen risico niet verhaalbare schade Nov 23rd 2011, 20:00 1 4,178 on 23/11/11

Latest Posts

Topic Author Posted On
eigen risico niet verhaalbare schade 5911 nelly on 23/11/11
Ik heb een geschil met mijn Ex werkgever ( heb inmiddels een nieuwe baan ) . Bij uitdiensttreding kreeg ik een rekening gepresenteerd van het betalen van 5 keer een eigen risico van 136,- per schade.
Mijn Ex werkgever wil de eigen risico's die de Leasemaatschappij in rekening brengt in mindering brengen op de nog onderling af te rekenen bedragen . In de praktijk komt dat neer op een bruto inhouding van € 680. Mijn werkgever zegt met de ondertekening van mijn arbeidsovereenkomst dat ik ook getekend heb voor een leaseregeling( er is alleen een concept regeling, deze is officieel nooit vastgesteld ). Separate extra handtekening is volgens hem niet vereist.
In de concept leaseregeling wordt aangegeven dat, in geval van niet verhaalbare schade, er voor de medewerker een eigen risico geldt van € 136,- per gebeurtenis. Doordat ik de schades niet zou hebben gemeld direct na het ontstaan ervan is er geen zicht meer op de oorzaak en is er nu in alle gevallen sprake van een niet verhaalbare schade. Dus zegt de werkgever dat ik moet betalen. De kleine schades zijn veroorzaakt tijdens werktijd ( zeer lichte kleine krassen aan portier ed.. .) Verbruikschade volgens mij . De auto heeft bijna 200.000 kilometer op teller. Mijn Ex werkgever zal dus ook in dit geval afrekenen toepassen . Daarnaast heb ik met de leasemaatschappij een geschil over een schade die er niet zat bij inlevering ( en mogelijk via transport is ontstaan ). Zij berusten zich op het feit dat ik er voor gekozen heb de auto op te laten halen en ik heb dat risico genomen . Graag advies hoe te handelen .

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen