8068 Patrick

Joined: Thu, May 10th 2012, 10:45 Total Topics: 1 Roles: Lid Vzr
Last Login: Mon, May 21st 2012, 13:39 Total Posts: 10 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
Kunduz plannen May 10th 2012, 11:11 88 20,685 on 30/5/12

Latest Posts

Topic Author Posted On
Kunduz plannen 8068 Patrick on 21/5/12
@Dennie,

"Hoe zouden ze eigen omgaan als ik direct vanaf thuis naar een klant ga? is dat zeker ook prive? "

Daar ligt nu juist het zere punt, zoals de plannen er nu voorstaan is het straks zo dat die kilometers juist belast gaan worden (feitelijk kun je niet anders concluderen dat de gehele vrijstelling van niet -privé gebruik gaat verdwijnen), tenzij je dus je auto van de zaak op het kantoor hebt staan. Dan zal je dus eerst naar 'de zaak' moeten rijden (privé met auto, fiets of OV) en daar de auto 'van de zaak' moeten pakken om naar je klanten toe te rijden.

Ook ik zit met dat probleem, mijn hoofkantoor zit in Nieuwegein, ik woon in Breda en mijn klanten zitten in Oosterhout, Boxtel en Maastricht, derhalve rijd ik nu inderdaad met mijn lease -auto rechtstreeks naar mijn klanten.
Stel je voor dat ik eerst naar Nieuwegein moete rijden om dan vervolgens naar Maastricht af te reizen.....
Kunduz plannen 8068 Patrick on 18/5/12
@Marcel,

Vooropgesteld dat ik persoonlijk vind dat de regel per definitie niet ingevoerd kan en mag worden....
Maar als het dan toch moet gebeuren, dán kies ik voor de Fiesta, ben totaal geen Ford-fan, de auto is idd. ook voor mij te klein (hoef gelukkig geen klanten op te halen) en qua comfort zal ik ook wel inleveren (ik denk dat ik dan maar een speciale (Scheel) stoel er in laat monteren).
Ik ben in ieder geval toch van plan om mijn privé auto erbij te blijven rijden, maar doordat ik min of meer gedwongen word om dan die Fiesta volledig te betalen, kan ik in ieder geval wat bezuinigen op de brandstofkosten van mijn privé -auto.

Voor wat betreft representativiteit, tja, ik denk dat ik mijn (buitenlandse) klanten dan gewoon uitleg hoe de vork in de steel zit, kan ik in ieder geval nog wat begrip oogsten....
Kunduz plannen 8068 Patrick on 18/5/12
@Marcel,

dat van Den Haag: das ook wel weer waar ;)

voor wat betreft die overgangsregeling:

kijk, ik rijd nu een Skoda Octavia Combi ( http://www.autoweek.nl/carbase_data.php?id=55463&cache=no ) , als ik privé zou gaan rijden, dan zou de bijtelling op jaarbasis €4430,-- worden (huidige bijtelling staattie op 20%, na 2013 zal deze wss 25% worden)
als ik persé dan toch altijd bijtelling moet gaan betalen, dan zou ik voor deze kiezen: http://www.autoweek.nl/carbase_data.php?id=67599&cache=no , een heel stuk kleiner, maar scheelt wel een heel stuk in de bijtelling: €1973,-- op jaarbasis (is 14% auto, berekend vanaf 2013, en ervan uitgaande dattie ook in 14% regeling blijft)

Scheelt toch een slok op de borrel...
Kunduz plannen 8068 Patrick on 18/5/12
@Marcel, hoe ga jij die kilometers naar Den haag dan verantwoorden, jij rijd toch ook uitsluitend zakelijk (ergo: je houd een kilometeradministratie bij.....), ík zou die niet als zakelijk kunnen opvoeren nl. ;)
Als de belastingdienst er lucht van krijgt dan staan ze en masse te controleren en krijg je een paar weken later een naheffing.....


ff zonder dollen, het zou Kunduz sieren als ze de maatregel laten ingaan op het moment dat je een nieuwe lease -auto neemt/ een nieuwe contract aangaat (en dan vanaf 2013), dan kunnen veel 'uitsluitend-zakelijk-rijders' zelf overwegen wat ze gaan doen.

Maar dat zal wel een utopie zijn, een dergelijke overgangsregeling.
Ik ben indertijd onder Bakellende ook gen**id toen de grijskenteken -regeling voor particulieren van de één op de nadere dag afgeschaft werd.
Kunduz plannen 8068 Patrick on 14/5/12

Wat voor mij ook een optie is:
mijn bedrijf heeft zijn Nederlandse hoofkantoor in Nieuwegein, maar valt vervolgens weer onder een vestiging in Brussel.

weet iemand of er een mogelijkheid is om als Nederlander een auto in België te (laten) leasen?

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen