8267 Henri

Joined: Fri, May 11th 2012, 15:14 Total Topics: 0 Roles: Lid Vzr
Last Login: Fri, May 11th 2012, 16:38 Total Posts: 2 Moderates: N/A

Latest Posts

Topic Author Posted On
Kunduz plannen 8068 Patrick on 11/5/12
Na 25 jaar heb ik in 2011 besloten om de zakelijke auto niet meer privé te gebruiken. Met het geld wat ik bespaarde heb ik voor ons gezin een grotere en veel duurdere auto gekocht. Over een jaar of 5 zou ik de extra kosten eruit hebben.
Helaas vanaf 2013 is het feest over en krijg ik de rekening gepresenteerd. Het kost me volgend jaar ruim 5500euro extra. Als ik dit eerder had geweten dan was ik de zakelijke auto gewoon privé blijven gebruiken.
Er zit dus niets anders op dan de auto van de zaak toch weer privé te gaan gebruiken en de nieuwe privé auto in de mottenballen te doen. In ieder geval minimaal gebruiken want er staat een 'gratis' auto voor de deur.
Ik reed vorig jaar veel minder km'ers (totaal privé en zakelijk), maar liefst 8000km. Dat gaat volgend jaar weer veranderen. Goed voor de staatskas maar niet voor het milieu. Mijn werkgever is ook een grote verliezer omdat ik 15000km extra ga rijden. Dat kost hem ongeveer 7000euro extra.

Het totale kostenplaatje wordt dus veel hoger. Mij kost het 5500euro (min de minder privékosten van 3000euro) en de werkgever 7000. Totaal 9500euro meer. De totale kosten zijn dus veel hoger.

Ik begrijp best dat door de 19cent/km regeling die komt te vervallen ook autorijders aangepakt worden. Iedereen maar dan wel evenredig. Een overgangsperiode is wel het minste of alleen bij aanschaf van een nieuwe auto. Dat kun je al doorvoeren per 1 september. Iedereen is namelijk gewaarschuwd.

Een ander punt wat dan ook aangepakt moet worden zijn de zogenaamde elektrische 0% bijtelling-auto’s. Die ontspringen de dans. Waarom hoeven die niets extra te gaan betalen? Het is toch ook woon-werk verkeer en dus privégebruik? Ik ben benieuwd wat het antwoord van Den Haag hier op is. Als leaserijders bv massaal een Opel Ampera aanschaffen dan levert dat de staatskas veel minder op. Ook werkgevers, zullen ondanks de duurdere aanschaf etc, geld kunnen besparen.

Ik mis dus van Den Haag nog een duidelijke en ‘eerlijke’ verdeling van de kosten over alle Nederlanders. Betalen ok maar dan iedereen.
Kunduz plannen 8068 Patrick on 11/5/12
Sluit mij aan bij Joost. Het is goed om zoveel mogelijk input te laten geven.

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen