9846 Wouter

Joined: Wed, Jun 13th 2012, 19:20 Total Topics: 1 Roles: Lid Vzr
Last Login: Mon, Jan 7th 2013, 14:49 Total Posts: 3 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
Wat moet ik nu? Hulp, advies en ervaringen gevraagd! Dec 9th 2012, 13:23 13 27,930 on 2/10/17

Latest Posts

Topic Author Posted On
Wat moet ik nu? Hulp, advies en ervaringen gevraagd! 9846 Wouter on 7/1/13
Ik heb nog steeds niets gehoord van de belastingdienst. Het beloofde contact is tot op heden uitgebleven. Ik wacht het netjes af. Heb inmiddels wel alles zo goed als kloppend uiteraard..

misschien zijn ze me wel vergeten... (not)
Wat moet ik nu? Hulp, advies en ervaringen gevraagd! 9846 Wouter on 10/12/12
Tja, ik ben bang dat er weinig anders op zit, dit gaat een flinke klus worden.

Maar nog even over die brief die ik kreeg. Ik las ergens dat de brief die je krijgt wanneer men vermoed dat je fraudeert een andere is dan de brief die ik kreeg. Klopt dit? Misschien gaat het enkel om een random controle?

En stel, dat ik in de minst gunstige situatie een boete ga krijgen, hoe zit het dan met het betalen? Ik zie bedragen van 6000 euro voorbij komen en ik vraag me af hoe deze geint worden.
Wat moet ik nu? Hulp, advies en ervaringen gevraagd! 9846 Wouter on 9/12/12
Beste Leden,

Ik ben bang dat ik mogelijkerwijs een probleem ga krijgen met de belastingdienst. Ik heb een auto van de zaak met "verklaring geen privégebruik". Ben werkzaam als Account Manager voor Zuid-Nederland en rijd ongeveer 70.000 km per jaar. Elke dag 3 tot 4 adressen, kom nagenoeg nooit 2 keer op hetzelfde adres.

Afgelopen week kreeg ik een brief van de belastingdienst. Binnenkort zal men contact met me opnemen aangaande mijn ritregistratie. Zij hebben hier wat vragen over, en ik mag ook vragen stellen schijft men. Ik vermoed dat het gaat om een steekproef, want mijn zakenbolide staat in het weekend altijd voor de deur, en kan op geen enkele manier ooit op een plek zijn geweest waar hij niet mag zijn. Daarnaast kan ik met overtuiging zeggen dat ik niet fraudeer, geen reden toe, 2 privé-auto's voor de deur.

Maar...

Mijn rittenregistratie klopt niet. Reden hiervan zal ik hieronder even chronologisch omschrijven.

- Ik gebruik de app Ritmeter, werkt prima, was het niet zo dat er soms wat zaken fout zijn gegaan. De app gaf soms een verkeerde begin en eindstand aan en heeft een aantal weken niet gewerkt. Hierover met Ritmeter contact gehad, bleek hun fout te zijn. Tijdelijk werkte sommige accounts niet, gedurende deze periodes heb ik mijn kilometers bijgehouden op mijn Iphone. Later zou ik ze dan gemakkelijk weer toe kunnen voegen aan mijn registratie. Dit heeft zich 2 keer voorgedaan, totaal ongeveer een 7.000 km handmatig gedocumenteerd.

- Mijn Iphone is laatst gecrashed, ik heb hem helemaal moeten resetten en ben AL MIJN NOTITIES KWIJT.

- Na het ontvangen van de brief ben ik gaan proberen om mijn registratie aan de hand van mijn 100% SLUITENDE agenda te completeren. Ik kom nu tot de conclusie dat ik daar met een beetje mazzel zo rond kerst 2025 mee klaar zal zijn. Gewoon niet te doen natuurlijk.

- Wat is wijsheid? Zal ik zelf met de belastingdienst contact opnemen en aangeven dat mijn registratie niet klopt door bovenstaande reden? Misschien niet slim, IK moet immers kunnen bewijzen dat mijn registratie klopt. Zou schot voor open doel zijn voor de belastingdienst. Maar ik geloof ergens nog wel in het principe van "eerlijk zijn", maar deelt de belastingdienst mijn gevoel daarvoor?

- Als ik niets zeg, en afwacht, dan komt men er vanzelf achter, en dan zou men kunnen zeggen dat ik bewust de zaak loop de belazeren. Achteraf excuses maken heeft dan helemaal geen zin meer natuurlijk.

Wat is wijsheid? Een boete met 3 nullen op het einde kan ik echt niet gebruiken, en zou ook geheel onterecht zijn. Maar dat interesseert de belastingdienst geen moer ben ik bang..

Heeft iemand een wijze tip?


Dank alvast!

Groet,

Wouter

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen