11056 Alfons

Joined: Sat, Aug 25th 2012, 17:38 Total Topics: 5 Roles: Lid Vzr
Last Login: Wed, Sep 26th 2012, 08:04 Total Posts: 7 Moderates: N/A

Latest Topics

Topic Created Posts Views Last Activity
Nieuwe bijtellingsregels per 1-1-2013, verwarring. Sep 26th 2012, 08:04 1 3,451 on 26/9/12
Bijtelling auto op grijs kenteken vanaf 1-1-2013. Sep 19th 2012, 19:19 4 3,489 on 21/9/12
Bijtelling voorkomen vanaf 2013 Aug 25th 2012, 17:43 4 3,715 on 26/8/12

Latest Posts

Topic Author Posted On
Nieuwe bijtellingsregels per 1-1-2013, verwarring. 11056 Alfons on 26/9/12
Ik merk dat ik steeds een verschillend antwoord hoor waardoor ik niet meer weet waar ik aantoe ben. Vandaar maar een duidelijke situatieschets in de hoop een sluitend antwoord te krijgen. Mijn doel is geen danwel zo min mogelijk bijtelling te betalen.

Ik ben in het bezit van een auto van de zaak, een Renault op grijs kenteken die niet in de lease zit maar eigendom is van mijn werkgever. Ik houd een km-registratie bij. Wij hebben een hoofdkantoor waar ik 1 keer per week kom. Verder rijd ik vanuit huis dagelijks naar een negental vast, eigen filialen als Regiomanager. De status wat een privé- danwel zakelijke rit is is in deze de lastigste factor.

Kan ik met deze situatie überhaupt gebruik maken van de overgangsregeling of betaal ik meteen de volle bijtelling omdat ik ritten naar eigen filialen maak wat als een priverit wordt aangemerkt? Bovendien is het volgens mij geen optie om de auto op kantoor neer te zetten en van daaruit naar mijn filialen te rijden. Dan moet ik immers alsnog bijtelling betalen omdat het ritten naar eigen winkels zijn en heb ik bovendien de eigen autokosten voor het rijden van en naar kantoor aan het begin en einde van de dag.

Ik ben heel benieuwd naar de reacties. Wordt een beetje moedeloos van de situatie, zoveel onduidelijkheid en onzekerheid.
Bijtelling auto op grijs kenteken vanaf 1-1-2013. 11056 Alfons on 21/9/12
Ik ben regiomanager. Ik rijd van huis naar mijn eerste filiaal van die dag en 's avonds vanaf mijn laatste filiaal naar huis. Ongeveer 1 keer per week kom ik op kantoor. Nu lees ik wel iets over dat dat geldt voor een jaar. Bovendien herhaalt de cyclus zich wel omdat ik iedere week al mijn filialen 1 maal bezoek. Maakt dat dan niet uit?
Bijtelling auto op grijs kenteken vanaf 1-1-2013. 11056 Alfons on 19/9/12
Vandaag ontving ik een mail met onder andere de volgende info:
Naar aanleiding van Prinsjesdag en de reeds bestaande wetgeving informeren wij u over vier belangrijke onderwerpen op het gebied van uw zakelijke auto:

1) De CO2 normen van de bijtellingscategorieën gaan omhoog per 1 januari 2013 (dit was al bekend).
2) Er wordt in 2013 nog geen gestaffelde bijtelling ingevoerd voor bestelauto’s.
3) Woon-werk kilometers worden als privé kilometers aangemerkt (mits forensentax doorgaat).
4) Voor bestaande 500 kilometer verklaringhouders geldt een overgangsregeling.

De laatste twee punten zijn vooral van toepassing voor iedereen die de auto buiten de bijtelling houdt. Feitelijk is dit straks, tenzij de wetgeving weggestemd wordt, niet meer mogelijk behalve als je vanuit huis werkt.

Met name het tweede punt interesseerde mij. Ik rijd een Renault Megane Van op grijs kenteken en met verhoogd dak. Begrijp ik nu dat ik deze nog wel kan blijven rijden volgens de 500km regeling van huis naar mijn eerste bezoek en retour?
Bijtelling voorkomen vanaf 2013 11056 Alfons on 26/8/12
@Martin,
Ik realiseer me inderdaad dat er nog de nodige info vrij komt maar denk wel alvast verder. Ben namelijk niet van plan om mee te gaan doen aan deze grap van de overheid. Ik kan en mag niet privé gebruik maken van mijn auto en bovendien betaal ik bijtelling over de prijs inclusief BTW en BPM terwijl ik een grijs kenteken auto heb. Per saldo betaal ik dus nog meer als wat mijn baas voor de auto heeft betaald.

Weet jij ook of het nog wat uitmaakt dat de auto's geen lease auto's zijn maar gekochte auto's?

Mijn gedacht was dat de parkeerplaats mits mijn werkgever deze van mij huurt (kan natuurlijk voor een fictief bedrag van 25 Euro) zakelijk grondgebied is.
Bijtelling voorkomen vanaf 2013 11056 Alfons on 25/8/12
Ik ben in het bezit van een auto van de zaak. Dit is een Renault Megane op grijs kenteken. Van mijn werkgever mag ik niet privé rijden. derhalve houd ik een km-registratie bij. Vanaf mijn huis rijd ik als regiomanager naar mijn filialen en af en toe naar kantoor. Gevolg is dat ik bijtelling moet gaan betalen voor een auto die ik niet wil/kan gebruiken voor privé km. Nu vraag ik mij af wat er gebeurt als mijn werkgever een parkeerplaats bij mij voor de deur huurt. Zou dat een oplossing kunnen zijn om te voorkomen dat ik eerst met een rpive auto naar de zaak moet rijden om mijn auto op te halen en 's avonds viceverse?

Heeft u een vraag, opmerking of klacht?

Neem contact met ons op, zodat één van onze experts u kan helpen.

Vraag stellen

Word lid en profiteer van de vele voordelen

  • vragen stellen, meepraten op het forum of uw klacht in behandeling geven
  • juridische ondersteuning bij problemen
  • 4 of 12 maal per jaar een aantrekkelijk autoblad in de brievenbus
  • maandelijks ledenbulletin met nieuws over onder andere bijtelling en privacy
  • exclusieve previews nieuw te introduceren (zakelijke) auto's
Word lid Lees meer over de voordelen